• Головна
  • Новини
  • «Для мене справжніми європейськими цінностями є християнські цінності», – Глава УГКЦ...

«Для мене справжніми європейськими цінностями є християнські цінності», – Глава УГКЦ

26.04.2016, 11:46
«Для мене справжніми європейськими цінностями є християнські цінності», – Глава УГКЦ - фото 1
Патріарх УГКЦ Святослав (Шевчук) переконаний, що християнські цінності та європейські цінності – речі тотожні та невід’ємні одні від інших.

01.jpg-3333.jpgПатріарх УГКЦ Святослав (Шевчук) переконаний, що християнські цінності та європейські цінності – речі тотожні та невід’ємні одні від інших.

Про це першоєрарх сказав в ефірі телеканалу «112 Україна», повідомляє Департамент інформації УГКЦ.

«Для мене справжні європейські цінності – це християнські цінності. Європейська цивілізація зародилася навколо катедральних соборів, монастирів. Звідти пішла, я б сказав, нова сила, яка зародила європейську цивілізацію. Коли хтось сьогодні хоче розрізнити або відокремити поняття "європейські цінності" від поняття "християнські цінності", то робить це на шкоду собі і Європі. Ми, як християни, сповідуємо християнські цінності, бо переконані, що вони є справжніми цінностями Європи», – зазначив Предстоятель Церкви.

Глава УГКЦ нагадав Майдан, де, за його словами, проявлялися християнські коріння українського народу, які полягали насамперед у повазі до ближнього. «Ми говоримо про Майдан як Революцію гідності. Усвідомлення власної гідності як образу Божого є вже революцією для сучасної людини», – зазначив він.

«Тому, я переконаний, що християнськими цінностями є ті, які побудували Європу, і ті, на яких сьогодні будується нова Україна», – резюмував Глава УГКЦ.