• Головна
  • Новини
  • У Тернополі УПЦ КП будує на продаж 9-ти поверховий житловий будинок...

У Тернополі УПЦ КП будує на продаж 9-ти поверховий житловий будинок

15.04.2016, 11:36
У Тернополі УПЦ КП будує на продаж 9-ти поверховий житловий будинок - фото 1
У Тернополі Київський Патріархат на території, яку їм виділили під будівництво храму, зводить 117 квартирний житловий 9-ти поверховий будинок.

Cerhi2.jpg-ggg.jpgУ Тернополі Київський Патріархат на території, яку їм виділили під будівництво храму, зводить 117 квартирний житловий 9-ти поверховий будинок.

Помешкання будуть виставлені на продаж. Як інформує Будівельний вісник АТМ Вud, днями стартувала друга черга будівництва будинку.

В якості замовника виступає Тернопільська єпархія УПЦ КП. Це можна побачити на сайті собору, який буде зведений біля дев'ятиповерхівки на гроші, отримані від продажу квартир.

Будинок розташований на перехрестився вулиць Київської та Тарнавського. Його планують закінчити до кінця року.

Як повідомляє прес-служба Тернопільської єпархії УПЦ КП, у разі форс-мажору, якщо квартири не будуть купувати, собор будуватимуть на гроші жертводавців.

За інформацією сайту ТЕNЕWS. TE. UA, землю єпархія отримала ще у 90-ті роки, однак грошей на його зведення не було. Кілька років тому священнослужителі прийняли рішення, зводити багатоповерхівку на ділянці, виділеній для храму. Кошти від продажу квартир планували витратити на будівництво церкви та адміністративних приміщень.

«Прийнято рішення відмовитися від пайової участі. Продавати квартири плануємо вже після здачі будинку в експлуатацію. Єпархіальне управління лише закупляє будівельні матеріали та займається підготовкою документів. Решта робіт забудовник здійснює власними силами, а саме – надає працівників. Ми раді, що знайшлася людина, готова взяти на себе таку відповідальність та витрати», – пояснює далекосяжні плани архиєпископ Тернопільський, Кременецький і Бучацький УПЦ КП Нестор (Писик).