• Головна
  • Новини
  • Церква засуджує содомський гріх, - єпископ УПЦ (МП) щодо «Фестивалю гідності» та ЛГБТ-квесту у Львові...

Церква засуджує содомський гріх, - єпископ УПЦ (МП) щодо «Фестивалю гідності» та ЛГБТ-квесту у Львові

17.03.2016, 16:21
Львівська єпархія УПЦ (МП) виступила проти проведення у Львові так званого «Фестивалю гідності», під час якого запланований пішохідний ЛГБТ-квест.

Львівська єпархія УПЦ (МП) виступила проти проведення у Львові так званого «Фестивалю гідності», під час якого запланований пішохідний ЛГБТ-квест.

Про це йдеться у коментарі єпископа Львівського і Галицького Філарета (Кучерова).

«В першу чергу хочу звернутися до організаторів або авторів такої ідеї. Не є таємницею, що Церква засуджує содомські гріхи і всілякими методами нагадує своїм вірним про згубність гріха в житті людини. Ми не можемо і не будемо мовчати, коли пропагується гріх, який розтліває людську душу і тіло. Господь прийшов, щоб спасти грішників, але Він не давав нам права шукати компроміси з гріхом. Тому ми виступаємо проти проведення подібних заходів у нашому побожному регіоні, де проживає віруючий народ, переконання і цінності якого ображає такого роду пропаганда гріха», — йдеться у документі.

Єпископ Філарет просить міську владу Львова зробити усе можливе, аби не допустити проведення жодних заходів, які пропагують гріх.

«Окрім цього, хочемо закликати і до совісті людей, які влаштовують подібні «Фестивалі» у часі Великого посту і часі, коли в українських родинах гинуть захисники нашої Батьківщини. Цей благодатний час Святої Чотиридесятниці даний Богом для нашого аскетичного обмеження, виправлення і примирення, а не для гулянь і демонстрації гріха. Ми усі говоримо про мир в Україні, але чи робимо ми щось для його досягнення? Святе Письмо чітко вказує як усі ми можемо виблагати у Господа Його ласку до нас і тим самим приблизити мирні часи», — зазначає єрарх.

«Також наголошуємо, що ми не благословляємо нашим вірним брати участь у жодних акціях протесту, оскільки вважаємо першочерговим завданням для кожного християнина у часі Святого посту – шукати миру в душі, примирити свої почуття та примиритися із ближніми. Нехай жодна спокуса диявола не приведе нас до прояву агресії чи осуду оточуючих» — наголошує єпископ Львівський УПЦ (МП).