• Головна
  • Новини
  • Нам треба завершити другий Майдан. Третього не треба, - Архиєпископ Любомир (Гузар)...

Нам треба завершити другий Майдан. Третього не треба, - Архиєпископ Любомир (Гузар)

08.03.2016, 10:30
Нам треба завершити другий Майдан. Третього не треба, - Архиєпископ Любомир (Гузар) - фото 1

Колишній Глава Української Греко-Католицької Церкви архиєпископ Любомир (Гузар) критично ставиться до можливості нових революційних процесів в Україні і вважає, що співвітчизникам необхідно докласти максимум зусиль, щоб закінчити почате під час другого Майдану у 2013 році.

948733.gif-7.gifКолишній Глава Української Греко-Католицької Церкви архиєпископ Любомир (Гузар) критично ставиться до можливості нових революційних процесів в Україні і вважає, що співвітчизникам необхідно докласти максимум зусиль, щоб закінчити почате під час другого Майдану у 2013 році.

“Я знаю, що деякі люди говорять про "третій Майдан", але нічого хорошого про нього я не чув. І я не бачу необхідності в "третьому Майдані". Але я бачу необхідність, щоб був завершений другий Майдан. На мою думку, другий Майдан достатньо продемонстрував нашу гідність, нашу повагу до людської особистості і до бажання створювати нову Україну", - розповів єрарх в інтерв'ю виданню Апостроф, повідомляє Новое время.

За його словами, українці обирають більш легкий шлях: критикуючи, але не завершуючи розпочате. Нинішню кризу в українському суспільстві архиєпископ Любомир (Гузар) пояснює недостатньою старанністю з боку співвітчизників.

Він вважає, що це стосується як влади, так і суспільства в цілому. Винятком, на думку єпископа, є представники волонтерських організацій, які багато працюють в інтересах суспільства.

“На мою думку, повинен почати діяти народ, а не чекати, що їм щось дадуть, скаржитися на владу, і сидіти, склавши руки. Народ повинен братися за роботу і коректно, але послідовно вимагати від влади дій", - вважає Любомир (Гузар).

За словами екс-глави УГКЦ, всім конфесіям в Україні необхідно докладати більше зусиль для роботи з віруючими, щоб допомогти їм впоратися з труднощами. У приклад він наводить плани Синоду УГКЦ прочитати серію проповідей, присвячених осмисленню суті корупції.

Кардинал Любомир (Гузар) вважає, що російська агресія допомогла українцям об'єднатися і створити реальну армію, без якої держава не може вважатися повноцінною, сказав він.

“Принаймні, ми починаємо бачити, куди дує вітер і чого від кого слід очікувати... І мені здається, що, врешті-решт, це буде мати позитивний ефект. Адже іноді, щоб люди об'єдналися, потрібно таке нещастя, як війна", - підкреслив колишній Глава Української Греко-Католицької Церкви.