• Головна
  • Новини
  • Митрополит УПЦ КП наказав прибрати усі російські книги з крамниці...

Митрополит УПЦ КП наказав прибрати усі російські книги з крамниці

17.02.2016, 10:08
Митрополит УПЦ КП наказав прибрати усі російські книги з крамниці - фото 1
Митрополит УПЦ КП Михаїл (Зінкевич) розпорядився, аби з книгарні «На Волі», приміщення якої нині орендують у єпархії Київського Патріархату, викинули геть усі російські книги. Про це розповіла волинська телеведуча Лариса Андрійчук на своїй сторінці у Facebook.

16372_1.jpg-ff.jpgМитрополит УПЦ КП Михаїл (Зінкевич) розпорядився, аби з книгарні «На Волі», приміщення якої нині орендують у єпархії Київського Патріархату, викинули геть усі російські книги. Про це розповіла волинська телеведуча Лариса Андрійчук на своїй сторінці у Facebook, повідомляє Таблоїд Волині.

Завітавши до крамниц, журналістка помітила, що «на стелажах поріділо».

«Виявляється – з полиць прибрали всі російські книги», - зазначила вона.

Як розповіли продавчині, до них зайшов владика Михаїл і змусив усі російські книги прибрати.

«Кричав, кажуть, що кожна книжка – це патрон, який стріляє в українського солдата», – переповідає Лариса Андрійчук.

На запитання «Таблоїду Волині» в чому ж, власне, річ завідувач видавничого відділу «Ключі» Волинської єпархії УПЦ КП Дмитро Головенко пояснив: «Я знаю, що митрополит так думає та дотримується думки, що в час війни з країною агресором, їхні товари не варто допускати в Україну».

За словами видавця, в країні ведеться інформаційна війна, а це може бути відображено і в книжковій продукції. «Ми говоримо про книги, які можуть навіть не нести явної загрози, але вона в них є. Любов української дівчини до російського офіцера вже можна розцінити, як засіб впливу на свідомість», – сказав він.

Окрім того, Головенко додав, що в магазинах є позначка про те, що товар з Росії, а ось в книгарнях її нема.