• Головна
  • Новини
  • У Фастові перейменували вулицю на честь Митрополита Андрея Шептицького...

У Фастові перейменували вулицю на честь Митрополита Андрея Шептицького

10.02.2016, 10:16
Депутати Фастівської міської ради прийняли рішення перейменувати вулицю «Червоний шлях» на честь Митрополита Андрея Шептицького.

Депутати Фастівської міської ради прийняли рішення перейменувати вулицю «Червоний шлях» на честь Митрополита Андрея Шептицького. Про це повідомляє Департамент інформації УГКЦ.

Свою назву вулиця отримала з нагоди 150-річчя від дня народження Великого митрополита та духовного провідника українського народу.

Загалом у Фастові нові назви отримали 59 вулиць і 23 провулки, перейменування яких проходить у рамках закону про декомунізацію. Разом із вулицею Митрополита Андрея Шептицького, з'явилися вулиці на честь Героїв України, полеглих в АТО, Небесної сотні, Данила Галицького, Андрія Кузьменка та інші.

Парох парафії Святого Димитрія УГКЦ у Фастові розповідає: «Вшановуючи в нашій Церкві Рік Митрополита Андрея Шептицького, фастівська громада УГКЦ проводила різного роду заходи, присвячені Мойсею українського народу. Наші вірні також звернулися до місцевої влади з пропозицією перейменувати одну з вулиць на честь Митрополита Андрея Шептицького, як духовного батька української нації. А цими днями ми дізналися про позитивне рішення щодо нашого звернення. Ця звістка стала для нас дуже радісною та важливою, адже це одна із перших перейменованих вулиць в Україні на честь Андрея Шептицького».