В Україні вірян УПЦ КП більше, ніж УПЦ (МП), - опитування

14.01.2016, 12:18
59% українців вважають себе православними християнами. При цьому вірян Української Православної Церкви Київського Патріархату на 5% більше, ніж тих, хто вважає себе приналежним до УПЦ (Московського Патріархату).

59% українців вважають себе православними християнами. При цьому вірян Української Православної Церкви Київського Патріархату на 5% більше, ніж тих, хто вважає себе приналежним до УПЦ (Московського Патріархату). Про це свідчать результати опитування, проведеного Соціологічною групою Рейтинг, повідомляє ЛІГАnet.

32% опитаних назвали себе приналежними до УПЦ КП, 27% - УПЦ МП. Греко-католиками себе ідентифікують 9% респондентів.

24% українців сказали, що вірять у Бога, але не належать ні до якої конкретної конфесії.

Опитування провели у всіх регіонах України (за винятком Криму, Донецької та Луганської областей) з 19 по 30 листопада 2015 року, з додатковою вибіркою в Донбасі (території, підконтрольні українській владі). Статистична похибка не перевищує 2,8%, а коефіцієнт досяжності склав 59,7%.

Опитування проведене на замовлення Міжнародного республіканського інституту (IRI) за фінансової підтримки уряду Канади. IRI - американська громадська організація, яку очолює сенатор від республіканців Джон МакКейн.