• Головна
  • Новини
  • В УПЦ КП категорично виступають проти легалізації грального бізнесу...

В УПЦ КП категорично виступають проти легалізації грального бізнесу

16.12.2015, 10:33
В УПЦ КП категорично виступають проти легалізації грального бізнесу - фото 1
Голова інформаційного управління УПЦ КП архиєпископ Євстратій (Зоря) вважає, що надходження до державного бюджету коштів від легалізації азартних ігор не компенсують антисоціальних наслідків.

full.gif-5.gifГолова інформаційного управління УПЦ КП архиєпископ Євстратій (Зоря) вважає, що надходження до державного бюджету коштів від легалізації азартних ігор не компенсують антисоціальних наслідків.

"Я можу логічно зрозуміти, що уряд шукає можливість наповнити бюджет коштами, через це йдеться власне про таку легалізацію і повернення грального бізнесу. Але на моє переконання, втрати через діяльність грального бізнесу є значними. І якийсь швидкий ефект чи отримання швидких коштів від легалізації, я не думаю, що це компенсує", - сказав архиєпископ у коментарі УНН.

Він також нагадав про ті часи, коли азартні ігри в Україні були легалізовані.

"Я пам’ятаю, коли ці гральні автомати стояли на кожному кроці, виході із кожного метро, все це приводило до 100, тисяч випадків ігроманії, коли люди настільки ставали залежними від гри, що програвали не лише все, що самі мали, і позичали гроші, обкрадали себе і рідних, і так далі", - сказав речник Київського Патріархату.

Єрарх також підкреслив, що цієї пристрасті дуже важко позбутися. Особливо, враховуючи той факт, що ігромани рідко зізнаються в тому, що вони залежні. Тому заробляти гроші на таких людях, за словами речника УПЦ КП, недоречно.

“З медичної точки зору ігроманія відома як один із видів залежностей, хворобливих залежностей, і від ігроманії (так само як і від алкоголізму) дуже важко позбутися. Тому, я знаю десятки таких прикладів, коли це приводило до величезної трагедії для самої людини і для її рідних і близьких, я не думаю, що гроші, які будуть зароблятися за рахунок цих людей (очевидно, що не всі стають ігроманами) вони є тими, які варті тих можливих позитивних наслідків, які можуть бути від повної легалізації грального бізнесу. До церкви частіше звертаються рідні і близькі, які бачать зі сторони цю проблему і на яких вона відображається. Самі залежні значно рідше звертаються, тому що вони не визнають такої залежності, а якщо і визнають, то не поспішають від неї позбуватися. Те саме, що стосується і алкоголізму”, - сказав архиєпископ Євстратій.

Разом з тим, він зауважив, що функціонування забороненого на сьогоднішній день грального бізнесу пов’язано із загальним рівнем корупції і відсутністю поваги до закону.

Нагадаємо, Міністерство фінансів розробило і оприлюднило законопроект, яким планується легалізувати гральний бізнес в Україні.