• Головна
  • Новини
  • Патріарх Філарет зустрівся з представниками Об’єднаної програми ООН з ВІЛ/СНІДу в Україні ЮНЕЙДС...

Патріарх Філарет зустрівся з представниками Об’єднаної програми ООН з ВІЛ/СНІДу в Україні ЮНЕЙДС

09.12.2015, 10:18
Патріарх Філарет зустрівся з представниками Об’єднаної програми ООН з ВІЛ/СНІДу в Україні ЮНЕЙДС - фото 1

8 грудня 2015 року у Синодальній залі Київської Патріархії Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет зустрівся з представниками Об’єднаної програми ООН з ВІЛ/СНІДу в Україні ЮНЕЙДС, яка робить свій внесок у розбудову та підтримку нацональної відповіді на епідемію ВІЛ та поєднує зусилля багатьох секторів й партнерів з уряду та громадського суспільства.

зустріч.jpg8 грудня 2015 року у Синодальній залі Київської Патріархії Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет зустрівся з представниками Об’єднаної програми ООН з ВІЛ/СНІДу в Україні ЮНЕЙДС, яка робить свій внесок у розбудову та підтримку нацональної відповіді на епідемію ВІЛ та поєднує зусилля багатьох секторів й партнерів з уряду та громадського суспільства.

Від ЮНЕЙДС були присутні регіональний директор для країн Західної Європи і Центральної Азії Віней Салдана, регіональний директор в Україні Яцек Тишко, голова координаційної ради Мережі Людей, що живуть з ВІЛ Дмитро Шерембей, спеціаліст з адвокації ЮНЕЙДС в Україні Костянтин Каланча, директор департаменту комунікації, політики та адвокації Всеукраїнської Мережі Людей, що живуть з ВІЛ Ірина Агеєва, а також заступник голови Синодального відділу соціального служіння "Eleos-Ukraine" УПЦ Київського Патріархату й виконавчий секретар Комісії з питань соціального служіння ВРЦіРО священик Сергій Дмитрієв.

Представники ЮНЕЙДС в особі Вінея Салдани подякували Патріарху Філарету за конструктивне партнерство і активну позицію Української Православної Церкви Київського Патріархату в боротьбі проти епідемії ВІЛ-інфекції СНІДу.

Також наголосили на тому, що священики УПЦ Київського Патріархату роблять вагомий внесок для формування у молоді навиків здорового способу життя та сімейних цінностей, а також надихають ВІЛ-інфікованих для подальшого життя й проявлять патріотизм та героїзм, надаючи допомогу Людям, що живуть з ВІЛ, в зонах бойових дій і на окупованих територіях.

Представники фонду висловили надію, що ця зустріч буде спонукати для підсилення міжконфесійної взаємодії і партнерства з ВІЛ-сервісними організаціями на національному, і особливо, на регіональному рівнях, а також зміцненню існуючого діалогу між церквами та суспільством.

"Христос не цурався грішників, а їв з ними й пив, але це зовсім не означає, що Христос любив гріх. Він любив людину, але не любив гріх" – відзначив Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет. І Церква попереджає наслідки, які можуть бути спричинені гріхом.

«Церква – це новий етап для людей, які живуть з ВІЛ. Це можливість бути прийнятим та зрозумілим. Головне, щоб священики знали про лікування. Для того, щоб врятувати життя, необхідно знати про свій ВІЛ-статус, і, якщо він позитивний, приймати ліки. Якщо священики будуть знати про ВІЛ, про лікування, вони зможуть говорить про цей вихід людям, які приходять до церкви, тім самим рятуючи багато життів», - відзначив Дмитро Шерембей – Голова Координаційної ради Мережі Людей, що живуть з ВІЛ.

Патріарх Філарет лагословив Дмитра Шерембея допомагати хворим людям. Про це повідомляє прес-цетр Київської Патріархії.