• Головна
  • Новини
  • У Києві представники різних Церков молилися за дітей-сиріт...

У Києві представники різних Церков молилися за дітей-сиріт

11.11.2015, 09:30
У Києві представники різних Церков молилися за дітей-сиріт - фото 1
10 листопада 2015 р. в Києві на державно-церковному рівні провели акцію з нагоди Всеукраїнського дня молитви за дітей-сиріт.

10 листопада 2015 р. в Києві на державно-церковному рівні провели акцію з нагоди Всеукраїнського дня молитви за дітей-сиріт.

Організатором заходу виступили Альянс «Україна без сиріт» та Київська обласна державна адміністрація за участю представників Всеукраїнської ради Церков і релігійних організацій Київщини.

молитва_за_сиріт.jpg

Як повідомляє Департамент інформації УГКЦ, від Української Греко-Католицької Церкви в молитві взяли участь протоієрей Василь Чудійович, канцлер Київської архиєпархії, та диякон Андрій Бонис.

Особливістю молитви було те, що на сцені разом молилися представники різних конфесій і діти, які провадили молитву.

До присутніх із вітальним словом звернувся о. Василь Чудійович, який наголосив на двох аспектах сирітства: спільнотному та соціальному.

«Якщо брати до уваги етимологію слова "сирітство", з латинської мови "orbus" – "поставлений поза спільнотою", то воно означує дитину, яка не тільки не має батьків, але немає жодної опіки. Тому рання християнська Церква в Літургії не тільки молилася за таких дітей, а й збирала різноманітні дари, щоб їх матеріально підтримати. У цьому виражалась сутність Церкви – охопити своєю любов’ю та опікою всіх. Таким чином ці діти почувалися не покинутими, а навпаки, потрібними в спільноті. Подібне завдання і сьогодні стоїть перед Церквою, бо саме в цьому вона показує свою автентичність», – розповів священик.

Cвященик зауважив, що в Україні сьогодні дуже поширене соціальне сирітство. «Часто є так, що в дитини є батьки, але вони не дбають про неї фізично, а що гірше – духовно. Діти часто не мають уваги та духовної опіки від живих батьків, а через це стають сиротами соціальними. Сьогодні ми молимося за дітей-сиріт, які не мають батьків, а також молимось за батьків, щоб не позбавляли своїх дітей любові мами й тата», – наголосив протоєрей Василь.

Нагадаємо, що 8 листопада в храмах України під час Божественної Літургії молились за дітей-сиріт.