• Головна
  • Новини
  • Центр Родини від Фонду св. Володимира у Львові упродовж 15-ти років надає всебічну підтримку сім’ям...

Центр Родини від Фонду св. Володимира у Львові упродовж 15-ти років надає всебічну підтримку сім’ям

06.11.2015, 09:55
Центр Родини від Фонду св. Володимира у Львові упродовж 15-ти років надає всебічну підтримку сім’ям - фото 1
Мета проекту – пошук форм для зміцнення родини як клітини суспільства. Центр Родини – це спільнота досвідчених педагогів, психологів, соціальних працівників, яка допомагає родинам у створенні атмосфери релігійного, духовного, культурного життя дітей та дорослих.

Доброчинна громадська організація  Фонд св. Володимира  з благословення Митрополії УГКЦ створена в 1997 р. для опіки над родинами.  Головним проектом Фонду є «Центр Родини».

Мета проекту – пошук форм для зміцнення родини як клітини суспільства. Центр Родини – це спільнота досвідчених педагогів, психологів, соціальних працівників, яка допомагає родинам у створенні атмосфери релігійного, духовного, культурного життя дітей та дорослих.

baner_1.jpg

Ідея проекту зародилася в групи засновників Фонду на чолі з Романом Крип’якевичем в 1990-х роках, коли він був призначений першим віце-консулом Австрії. Завдяки широкому колу європейських контактів, вирисувалися обриси проекту для віднови родини, адаптовані до соціальних потреб українського середовища. Договір з Храмом Христового Воскресіння на переобладнання суміжного приміщення-недобуду (бувший об’єкт ЛОРТА) був заключний в 1998 р. з умовою довготривалої оренди (на 25 років) і відповідальності Фонду за реалізацію проекту.

В Центрі Родини діють навчальні студії для дітей та молоді, школа народжувати для молодих батьків, школа статевого виховання підлітка, студія практичного господарства «Українська кухня» , оздоровча студія та інше. Одним із важливих напрямків праці у Центрі Родини є порадництво. Це -  практичні, юридичні, психологічні, підлітків та лікарські порадні. Успішно діють педагогічний лекторій «Батьківська світлиця», «Школа народжувати», бібліотека. В Центрі Родини навчаються 650 дітей, працюють 32 педагоги, інструктори, психологи.

У Центрі родини 285 подружніх пар пройшли курс  підготовки до пологів. 300 подружніх пар зголосилося на лікувально-навчальну програму (На-Про-технологій). З них – понад 100 успішних вагітностей, 70 – вже успішно народжених дітей.

У лікарській порадні при Фонді св. Володимира на добровільних засадах безоплатно працюють 15-20 лікарів.

За роки існування Лікарської Порадні тут проконсультовано 14 025 пацієнтів, проведено 4 144 аналізів, записано 396 ЕКГ. Надано 245 консультацій логопеда. Щороку понад 50 осіб отримують консультацію у психологів та сімейного консультанта. Вишкіл по статевому вихованню пройшли  понад 1500 підлітків у школах, ліцеях, коледжах м. Львова. 195 тис. виділено на допомогу родинам, які мали пільги у навчанні в Центрі Родини.

Центр допомагає воїнам АТО. На 3586 грн. були закуплені лікарства, засоби гігієни, солодощі, шапки, шкарпетки та інші необхідні речі

У рамках батьківської світлиці щороку відбуваються понад 40 зустрічей з батьками (бесіди, диспути, конференції, семінари, круглі столи).

Протягом 15 років Центр Родини відвідали до 5 тис осіб (дітей та дорослих). На сьогодні в ЦР налічується понад 700 осіб, 35 педагогів та інструкторів.

Центр також надає практично-правову допомогу, якою вже скористалися понад 500 осіб отримали юридичну допомогу.

Центр Родини запроектовано, реконструйовано і обладнано виключно за добродійні пожертви. Він діє за принципом самоутримання.