• Головна
  • Новини
  • У зоні АТО місцеві люди звертаються до влади з проханням створити греко-католицькі парафії, - Глава УГКЦ...

У зоні АТО місцеві люди звертаються до влади з проханням створити греко-католицькі парафії, - Глава УГКЦ

12.10.2015, 11:06
У зоні АТО місцеві люди звертаються до влади з проханням створити греко-католицькі парафії, - Глава УГКЦ - фото 1
На визволеній від бойовиків території Донбасу місцеві мешканці прихильно ставляться до діяльності греко-католицьких священиків. Багато людей навіть звертаються до влади з проханням допомогти їм організувати парафії УГКЦ.

dsc_0138.gif-7.gifНа визволеній від бойовиків території Донбасу місцеві мешканці прихильно ставляться до діяльності греко-католицьких священиків. Багато людей навіть звертаються до влади з проханням допомогти їм організувати парафії УГКЦ.

Про це сказав у коментарі для Радіо Ватикану Патріарх Святослав (Шевчук), повідомляє Департамент інформації УГКЦ.

«Ми надаємо душпастирську опіку нашим військовослужбовцям та всім, хто її потребує. Останніми місяцями ми побачили такі цікаві феномени, що в місцях постійної дислокації наших військових частин і навіть в районі АТО дуже багато місцевих людей звертаються до влади з проханням створити греко-католицькі парафії. Гадаю, вони побачили добрий приклад справжнього душпастиря в особі греко-католицького військового капелана».

Патріарх Святослав додав, що військовий капелан насамперед є священиком для армії, а не для цивільного населення. Однак те, що з боку місцевих людей простежується така повага до УГКЦ, є викликом. Бо потрібно знати, як на це правильно відповісти, як послужити тим людям, які шукають Божого Слова саме в УГКЦ.

Першоєрарх також повідомив, що в Криму УГКЦ намагається надавати душпастирську опіку вірним, попри те, що відбувається так званий «процес перереєстрації громад відповідно до російського законодавства». «Час, коли це можна робити, закінчиться 1 січня 2016 року. На сьогодні ще жодна наша громада не була перереєстрована, хоча я знаю, що такі намагання з боку наших вірних були. Як буде виглядати доля греко-католиків в Криму після 1 січня, ми ще достеменно сьогодні не знаємо, хоча намагаємося надавати душпастирську опіку нашим вірним так, як там дозволяють сьогодні обставини», - сказав Предстоятель УГКЦ.