• Головна
  • Новини
  • Єпископ РКЦ Леон Дубравський засудив тероризм і закликав до молитви...

Єпископ РКЦ Леон Дубравський засудив тероризм і закликав до молитви

01.09.2015, 16:38
Єпископ РКЦ Леон Дубравський засудив тероризм і закликав до молитви - фото 1
Станом на 1 вересня, через сутички біля стін ВР України троє нацгвардійців загинуло, 140 отримали поранення.

Леон-Дубравський1.jpgЗвернення ординарія Кам’янець-Подільської дієцезії єпископа Леона Дубравського з приводу кривавих сутичок біля стін Верховної Ради України у Києві 31 серпня 2015 р.  поширив сайт CREDO.

«Події, що сталися вчора під будинком Верховної Ради, сколихнули всю Україну та світове співтовариство. Ця трагедія змушує замислитися над причинами й наслідками. Католицька Церква засуджує тероризм як метод у досягненні будь-яких цілей. Людське життя безцінне, зазіхати на нього — абсолютно неприпустимо. Насильство не може бути способом вирішення спірних питань. Не можна допустити до смертей та тероризму! Засуджую кровопролиття і тероризм!

Українська влада повинна орієнтуватися в ситуації та передбачати небезпеку — або має визнати, що не контролює ситуації. Безпека громадян є найприорітетнішою. Влада повинна виходити до народу і пояснювати, розмовляти з народом. Інакше у людей народжується недовіра та ворожнеча. Влада повинна заспокоювати громадян та пояснювати їм, що відбувається. У цій ситуації влада вийшла із поясненнями вже після теракту, але не було пояснень до нього — перед голосуванням у Верховній Раді України», – йдеться у зверненні.

Станом на 1 вересня через сутички біля стін ВР України троє нацгвардійців загинуло, 140 отримали поранення.