Християни проти гей-маршу в Одесі

13.08.2015, 10:10
Християни проти гей-маршу  в Одесі - фото 1
Свою точку зору керівники Одеських Християнських Церков оголосили під час прес-конференції 12 серпня.

exklusiv.gifПлани ЛГБТ-спільноти провести в Одесі 15 серпня марш геїв викликало обурення у представників християнських Церков. У зв'язку з цим, як РІСУ вже повідомляла, віруючі християни навіть написали листа міському голові Геннадію Трухановому із проханням заборонити проведення «Одеса Прайд-2015», висловлюючи таким чином єдину і чітку позицію всіх Церков міста.

Свою точку зору керівники Одеських Християнських Церков оголосили під час прес-конференції 12 серпня.

Одеса_проти1.jpeg

 – Все це – популяризація і нав'язування поглядів, які ведуть до руйнування суспільства. Невже ми хочемо повторення в Одесі  2 травня? Ця подія може викликати неоднозначну реакцію в оточуючих, тим більше, коли в місті багато туристів! Це може призвести до безладів в місті, – підкреслив протоєрей Ігор Тарас, представник Одеського екзархату УГКЦ.

  – Усі представники християнських конфесій сьогодні підносять свій голос про неприпустимість пропаганди гріха в нашому місті і в нашому суспільстві, результатом цього єдиного голосу стало наше звернення. Ми вважаємо, що подібні заходи будуть порушувати мир в нашому суспільстві і, звичайно, однозначно, і принципово неприпустимі, особливо в нашому висококультурному і інтелігентному місті,–  звернувся  до одеситів настоятель Свято-Олексіївського храму благочинних храмів Одеської єпархії УПЦ (МП), протоєрей Павло (Поліщук).


–Гомосексуалізм  – це гріх. «Не лягай з чоловіком як із жінкою, бо це огида», –  написано в Книзі Левіта. І ми не повинні спокійно на це дивитися. Навпаки, ми зробимо все, що можна, щоб припинити це. Таким перекрученням не місце в нашому місті, –  заявив керівник Одесько-Балтської єпархії УПЦ КП єпископ Марк.

У заяві також підкреслено: «Подібні гріховні заходи підривають основи шлюбу і сім'ї. Ми, звичайно, розуміємо, що погляди ЛГБТ-спільноти  – це їхній особистий вибір. Тим не менш, популяризація та нав'язування антибіблійноихі антитрадиційних поглядів – недопустимі та ведуть до руйнування нашого суспільства».

Керівники церков відзначили, що звернення, що закликають заборонити пропаганду гомосексуалізму в Одесі, були спрямовані також губернатору, главам облУМВС і СБУ. Незабаром рішення буде винесено.

У свою чергу, організатор «Одеса Прайд-2015» Анна Леонова підкреслила, що про захід було відомо ще в минулому році та що взяти участь, за її словами, у правозахисному марші мають намір близько 300 осіб, 12 з них – зарубіжні гості. Поки ж не затверджений маршрут, по якому представники ЛГБТ-спільноти мають намір пройти  маршем.