• Головна
  • Новини
  • Запорізький архиєпископ УПЦ (МП) просить працівників РАГСів відмовитися у День сім'ї від реєстрації розлучень...

Запорізький архиєпископ УПЦ (МП) просить працівників РАГСів відмовитися у День сім'ї від реєстрації розлучень

08.07.2015, 13:38
Запорізький архиєпископ УПЦ (МП) просить працівників РАГСів відмовитися у День сім'ї від реєстрації розлучень - фото 1
Архиєпископ Запорізький і Мелітопольський УПЦ (МП) Лука (Коваленко) звернувся до працівників РАГСів Запорізької області з ініціативою «Стоп-розлучення», яка передбачає відмову від реєстрації розлучень 8 липня, в День сім'ї.

1436175451-1290.gif-ff.gifАрхиєпископ Запорізький і Мелітопольський УПЦ (МП) Лука (Коваленко) звернувся до працівників РАГСів Запорізької області з ініціативою «Стоп-розлучення», яка передбачає відмову від реєстрації розлучень 8 липня, в День сім'ї.

Про це повідомляє УНІАН-релігії.

«Зустрічаються дві людини, закохуються, одружуються. Народжується сім'я. Але з часом з людською пам'яттю щось відбувається: забувається багато хорошого, у пам'яті залишаються тільки образи і неприємності. Забуваються обіцянки і клятви, дані один одному в присутності свідків і гостей. І ось люди вже починають думати про розлучення. Особливо часто це трапляється з молодими сім'ями», - зазначає архиєпископ Лука.

За його словами, щоб зміцнити статус сім'ї, необхідно не залишатися байдужими, коли на наших очах згасає чиєсь сімейне вогнище.

«А шляхи вирішення цих проблем можна знайти лише в багатовіковому досвіді нашого народу, насамперед у традиційних духовно-моральних цінностях, сформованих Святим Православ'ям. В умовах здорового стабільного шлюбу більш успішно вирішується проблема виховання дітей, удосконалюються особистісні взаємини подружжя», - підкреслює священнослужитель.

Як повідомлялося, останні роки Україна стабільно входить до десятки країн-лідерів за кількістю розлучень. 40% шлюбів в нашій країні закінчуються розривом.

Український День родини відзначається з 2012 року. Святкування цього Дня має щорічний характер і встановлено на 8 липня.