• Головна
  • Новини
  • В УПЦ (МП) вирішили, що ті, хто звинувачує їхню Церкву у непатріотизмі, є популістами...

В УПЦ (МП) вирішили, що ті, хто звинувачує їхню Церкву у непатріотизмі, є популістами

24.06.2015, 16:26
В УПЦ (МП) вирішили, що ті, хто звинувачує їхню Церкву у непатріотизмі, є популістами - фото 1
В УПЦ (МП) вважають, що усі звинувачення, які лунають у деяких ЗМІ на їхню адресу щодо непатріотизму, є не що інше, як вияв популізму - одна тільки Почаївська лавра та Житомирська єпархія передали для українського війська два автомобілі.

original.gif-7.gifВ УПЦ (МП) вважають, що усі звинувачення, які лунають у деяких ЗМІ на їхню адресу щодо непатріотизму, є не що інше, як вияв популізму — одна тільки Почаївська лавра та Житомирська єпархія передали для українського війська два автомобілі.

Про це йдеться у зверненні Синоду Української Православної Церкви (Московського Патріархату) до народу України з нагоди святкування 1000-річчя преставлення святого рівноапостольного великого князя Володимира.

«Рішуче наголошуємо, що Українська Православна Церква виступає за державну незалежність і територіальну цілісність України», — нагадують учасники Синоду.

Так само «рішуче відкидають» єпископи УПЦ (МП) усі наклепи щодо непатріотизму, які з’являються у ЗМІ, бо їхня Церква від часів князя Володимира і до нині поділяє з народом і радість, і страждання.

«Всі спроби голослівно звинуватити Українську Православну Церкву в непатріотизмі є проявом популізму. Замість того, щоб у цей складний час усім нам об’єднатися заради досягнення спільної мети – добробуту і стабільності Держави, нас намагаються розсварити зсередини, тим самим порушуючи мир і спокій в Україні», - зазначають автори документу.

Як доказ своєї правоти, учасники Синоду УПЦ (МП) наводять приклади допомоги переселенцям військовослужбовцям, родинам загиблих та зазначають, що у їхніх храмах щодня підноситься молитва за мир в Україні.

«Від початку року мирне населення Донбасу через церковні центри допомоги отримало майже 2,5 тисячі тон гуманітарних вантажів, які складалися з продуктів харчування, медикаментів, одягу, засобів гігієни, дитячого харчування. Завдяки церковним благодійним ініціативам за зимово-весняний період було зібрано понад 5 мільйонів грн. Ці кошти пішли на допомогу мирним громадянам, вимушеним переселенцям та українським воїнам», — йдеться в документі.

«Почаївською Лаврою та Житомирською єпархією для української армії було передано два автомобілі, призначені для порятунку поранених. Православними вірянами Запоріжжя був відремонтований військовий госпіталь, а також закуплене медичне устаткування для нього. Важлива місія Церкви полягає в порятунку мирних громадян, вивезенню їх із зони бойових дій. Священики єпархій Донбасу, ризикуючи життям, щодня духовно опікуються тими, хто немає можливості виїхати з епіцентру війни. Багато з храмів стали справжніми притулками та благодійними їдальнями для бідних. Попри ризики, священики докладають зусиль для звільнення українських військовополонених. Окрім матеріальної допомоги Церква здійснює духовну опіку над українськими військовослужбовцями. На сьогодні вже створено 10 центрів духовної підтримки та реабілітації учасників бойових дій. В різних областях нашої Батьківщини священики Української Православної Церкви відспівують загиблих, котрі ціною життя боронили цілісність Української держави. Церква також не полишає і вдів та сиріт, які втратили своїх рідних на війні. Окремими єпархіями здійснюється матеріальна підтримка родин, які втратили свого годувальника», — продовжують в УПЦ (МП) перелік добрих справ.

«В складний час для українського народу закликаємо усіх вірних Української Православної Церкви дієво наслідувати приклад благодійності, який надав нам святий князь Володимир», - наголошують єпископи.