• Головна
  • Новини
  • Архиєпископ Любомир (Гузар): Ми можемо навчити росіян як бути справжніми патріотами, а не шовіністами...

Архиєпископ Любомир (Гузар): Ми можемо навчити росіян як бути справжніми патріотами, а не шовіністами

25.05.2015, 10:46
Архиєпископ Любомир (Гузар): Ми можемо навчити росіян як бути справжніми патріотами, а не шовіністами - фото 1
Архиєпископ-емерит УГКЦ Любомир (Гузар) під час зустрічі із підприємцями у Львівській бізнес-школі УКУ розповів, як українці повинні ставитись до росіян.

948733.gif-7.gifАрхиєпископ-емерит УГКЦ Любомир (Гузар) під час зустрічі із підприємцями у Львівській бізнес-школі УКУ розповів, як українці повинні ставитись до росіян. За його словами, ми можемо навчинити наших сусідів, як бути справжніми патріотами, а не шовіністами.

«Ми маємо наполягати на своїх правах, але не повинні формувати наше ставлення до Росії на основі ненависті. Митрополит Андрей Шептицький поїхав до Росії, щоб там поширювати Церкву, багато зробив там. Хоча в ті часи Росія не була для нас великим другом. Однак Митрополит не вагався і поїхав туди, щоб підтримати Росію. Саме він встановив Російський екзархат. Він завжди був готовий помагати іншим настільки, наскільки він міг», - зазначив кардинал.

«Якщо ми хочемо бути українськими патріотами, то поставмо собі запитання: що можемо зробити, аби росіяни були патріотами Росії, а не шовіністами?», - наголосив він.

Блаженніший Любомир, як повідомляє Департамент інформації УГКЦ, також розповів, що означає бути християнином і патріотом водночас: «Християнський патріотизм – це любити свій народ і бути вірним йому до смерті. Але не можна, водночас, ненавидіти якийсь інший народ, бо це противиться Божому закону».