• Головна
  • Новини
  • В Михайлівському монастирі відбулась молитва за загиблими від епідемії ВІЛ/СНІД...

В Михайлівському монастирі відбулась молитва за загиблими від епідемії ВІЛ/СНІД

22.05.2015, 14:34
В Михайлівському монастирі відбулась молитва за загиблими від епідемії ВІЛ/СНІД - фото 1
Спільна молитва священнослужителів, ВІЛ-позитивних та всіх небайдужих людей відбулась у п'ятницю, 22 травня, у стінах Михайлівського собору.

СНІД_3.jpgexklusiv.gifСпільна молитва священнослужителів, ВІЛ-позитивних та всіх небайдужих людей відбулась у п'ятницю, 22 травня, у стінах Михайлівського собору.

Молитовний захід організований спільними зусиллями Відділу соціального служіння УПЦ КП та ВБО "Всеукраїнська мережа людей, які живуть з ВІЛ" (ВБО ЛЖВ).

Як зазначив  під час молитви один з її ініціаторів, заступник голови Відділу соціального служіння УПЦ КП протоєрей Сергій Дмитрієв: "Сьогодні ми разом молимось за тих, хто помер від цієї хвороби, за тих хто бореться з нею. За соціальних працівників та громадські організації, які знаходяться поруч та допомагають".

"Важливо зберігати пам'ять, адже пам'ять - вона немає меж, вона завжди у нашому серці. Церква покликана допомагати, і всі ми сьогодні повинні бути толерантними, не байдужими. Повинні бути поруч з людьми, що потребують допомоги", - підкреслив священик.

СНІД_1.jpg

Всі присутні запалили свічки з червоними стрічками на честь тих, хто пішов з життя через страшну хворобу.

Опісля молитви до присутніх звернувся член Координаційної Ради ВБО ЛЖВ Дмитро Шерембей та підкреслив: "Час іде і буде іти, і важливо аби люди яких ми втратили жили у нашому серці. В пам'ять про них сьогодні ми повинні дати собі обіцянку, що ми ніколи не зупинимось в боротьбі за життя кожної душі. Щоб ті люди, яких ми сьогодні бачимо були поруч і в наступні роки, щоб ми могли спілкуватись та ділитися життєвими моментами з ними. І дуже важливо, що церква сьогодні стоїть поруч з нами".

Нагадаємо, що кожну третю неділю травня світ згадує жертв страшної епідемії ВІЛ/СНІДу, яка лише в Україні забрала більше 300 000 життів. Про це РІСУ повідомила Ірина Риндич.