• Головна
  • Новини
  • В УГКЦ закликають вірних покінчити з практикою вирубування молодих дерев під час Зелених свят...

В УГКЦ закликають вірних покінчити з практикою вирубування молодих дерев під час Зелених свят

14.05.2015, 09:28
В УГКЦ закликають вірних покінчити з практикою вирубування дерев під час Зелених свят

З нагоди наближення свята Зіслання Святого Духа референт Бюро УГКЦ з питань екології Львівської архиєпархії о.Микола Пришляк закликав християн не нищити молоді деревця з метою прикрашення храмів і домівок.

Священик наголосив: «Господь дав нам цей світ, щоб ми про нього піклувалися та розпоряджалися розумно, використовуючи все те, що Бог нам створив, але це повинно бути гуманно, мудро та з любов'ю. Тому нехай Зелені свята будуть по-справжньому зеленими».

Головним посланням референта є те, що християнські спільноти, якщо вони претендують на те, щоб стати по-справжньому живими парафіями та живими свідками Воскресіння, повинні на всіх рівнях подбати про шанобливе та трепетне ставлення до Богом створеного світу – природи.

В Бюро УГКЦ з питань екології також наголошують на недоцільності штучних квітів, вінків, використання яких призводить до екологічної кризи. За словами о.Миколи, ця проблема приносить величезні клопоти, які полягають у нераціональному використанні коштів і шкідливому впливі на природне довкілля. Як альтернативу він запропонував різноманітні живі квіти, котрі можуть милувати наше око від ранньої весни до глибокої осені. Про це повідомляє Департамент інформації УГКЦ.