Через війну УПЦ (МП) на Масляну скасує всі святкові заходи

11.02.2015, 14:59
Через війну УПЦ (МП) на Масляну скасує всі святкові заходи - фото 1
У пам’ять про тиссячі загиблих на Донбасі та у зв’язку із річницею трагедій на Майдані УПЦ (МП) скасовує усі святкові заходи, які Церква, зазвичай, влаштовує у Масляну неділю.

383948334.gif-f.gifУ пам’ять про тиссячі загиблих на Донбасі та у зв’язку із річницею трагедій на Майдані УПЦ (МП) скасовує усі святкові заходи, які Церква, зазвичай, влаштовує у Масляну неділю.

Про це йдеться у зверненні Митрополита Онуфрія (Березовського) з нагоди відзначення річниці подій на Київському Майдані, що відбулися 18-21 лютого 2014 року.

«Через кілька днів Церква розпочне відзначати Масляну неділю. Зазвичай українці в ці дні у веселощах очікують настання Великого Посту. Але пам’ятаючи про криваву трагедію на Майдані, річниця якої припадає на Масляний тиждень, пам’ятаючи про тисячі загиблих за минулий рік на Сході України, пам’ятаючи про те, що і сьогодні, а може й тепер там не перестають гинути люди, Українська Православна Церква скасовує усі святкові заходи, які традиційно припадали на цей час року», - пише він.

«Я звертаюся до представників культури і мистецтва, до засобів масової інформації, звертаюся до всіх співвітчизників долучитися до цієї ініціативи. Тепер не час розваг і веселощів. Тепер час молитви і посту, час спокутування гріхів заради майбутнього нашої України та її нащадків», - зазначає єрарх.