• Головна
  • Новини
  • Священик з Донецька очолив спільноту біженців з Донбасу у Львові...

Священик з Донецька очолив спільноту біженців з Донбасу у Львові

06.01.2015, 10:00
Священик з Донецька очолив спільноту біженців з Донбасу у Львові - фото 1
Греко-католицька церква бл. Миколая Чарнецького у Львові стала місцем щонедільних зустрічей «Спільноти біженців з Донецька та Сходу України», яку організував Голова Екуменічної Комісії Донецького Екзархату УГКЦ о. Тихон Сергій Кульбака.

Греко-католицька церква бл. Миколая Чарнецького у Львові стала місцем щонедільних зустрічей «Спільноти біженців з Донецька та Сходу України», яку організував Голова Екуменічної Комісії Донецького Екзархату УГКЦ о. Тихон Сергій Кульбака. Після визволення з полону він тимчасово перебуває у Львові, продовжуючи своє служіння. Священик заснував також Благодійний Фонд.

Напередодні Різдвяних свят діти біженців написали листи до Глав держав і урядів Європи, в тому числі до Папи Франциска, з проханням допомогти припинити війну на сході України, щоби вони могли повернутися до рідних домівок.

В інтерв’ю для Радіо Ватикану о. Тихон розповів, що до створеної ним громадської організації у Львові належать, переважно, біженці з Донецької і Луганської областей, але є також і з Криму. Серед них – греко-католики, православні, протестанти та невіруючі. Монастир св. Альфонса Отців Редемптористів надав їм можливість збиратися в катехитичному класі під храмом бл. Миколая Чарнецького. Спільнота біженців зі Сходу України підготувала до Різдвяних свят дійство під назвою: «Донецький вертеп – з любов’ю до Львова»:

Отець Тихон Кульбака також зазначив, що підтримує постійний зв'язок зі своїми парафіянами на окупованій території.

Біженці.jpg