• Головна
  • Новини
  • Блаженніший Любомир: «Відхід першого грудня Євгена Сверстюка став символічним»...

Блаженніший Любомир: «Відхід першого грудня Євгена Сверстюка став символічним»

03.12.2014, 10:13
Блаженніший Любомир: «Відхід першого грудня Євгена Сверстюка став символічним» - фото 1

Євген Cверстюк був одним із найбільш достойних членів Ініціативної групи «Першого грудня», людиною, яка багато терпіла, власним прикладом служила українському народові. Про це сказав Архиєпископ-емерит Любомир (Гузар), висловлюючи співчуття з приводу смерті українського дисидента і сумління нації Євгена Сверстюка.

articleimages.gif-d.gifЄвген Cверстюк був одним із найбільш достойних членів Ініціативної групи «Першого грудня», людиною, яка багато терпіла, власним прикладом служила українському народові. Про це сказав Архиєпископ-емерит Любомир (Гузар), висловлюючи співчуття з приводу смерті українського дисидента і сумління нації Євгена Сверстюка.

Блаженніший Любомир пригадав, як пан Євген часто повторював: нам потрібне очищення від старих, матеріальних переконань, зокрема, що світ можна будувати без Бога.

«Те, що він відійшов першого грудня зверне увагу публіки, до чого була покликана ініціативна група. Праця цього проекту – одуховлення чи, як казав покійний Євген, очищення від поганих понять минувшини й заміна їх здоровими духовними цінностями на підставі нашої культури, на підставі справжньої демократії; очищення має уможливити побудову чогось кращого», – цитує слова Архиєпископа-емерита Департамент інформації УГКЦ.

Він пригадав, що вперше зустрів нині покійного пана Євгена в 1989-му в Польщі.

«Мені було дуже приємно зустріти особу, про яку так багато говорилося на еміграції. За останні три роки, відколи маємо цю нашу ініціативну групу, для мене завжди було цікаво і цінно слухати те, що він говорить, – розповів Блаженніший Любомир і завершив: – Дай Боже, щоб ми таких людей мали більше; він не шукав собі слави, але будучи тим, ким він був, звертав на себе увагу українців, які шукали чогось духовного».