У Києві кількасот людей молились, щоб більше не було сиріт

10.11.2014, 10:29
У Києві кількасот людей молились, щоб більше не було сиріт - фото 1
В Києві у неділю, 9 листопада, на Михайлівській площі відбулась Всеукраїнська молитва за сиріт за участі всіх християнських конфесій.

exklusiv.gifВ Києві у неділю, 9 листопада, на Михайлівській площі відбулась Всеукраїнська молитва за сиріт за участі всіх християнських конфесій. До акції, як вже повідомляла РІСУ, долучились Президент України Петро Порошенко та його дружина Марина, яка випустила в небо білого голуба як знак миру та злагоди.

Діти-сироти_4.jpg

Організатором заходу виступив Альянс «Україна без сиріт» за підтримки Президента України, Міжнародним благодійним фондом УГКЦ Карітас України разом з Відділом соціального служіння УПЦ Київського патріархату та іншими організаціями.

Діти-сироти_1.jpg

«Взагалі ми не лише молимось, я й працюємо. Це перш за все харитативна діяльність – 24 будинки для дітей сімейного типу і ми працюємо, щоб їхня кількість зростала. Також опікуємось дитячими садочками, працюємо з державними інтернатами від Чернігова до Ужгорода. Такі акції, як сьогодні, мають давати поштовх до щоденних молитов за дітей-сиріт. Було б дуже сумно, якби ці молитви лунали лише раз на рік», – розповів представник РКЦ о. Віктор Симон.

Діти-сироти_3.jpg

За його словами, в Австрії нараховуються близько 4-5 тисяч сімей без дітей. При цьому за рік з’являється 100-200 сиріт, тому шанс отримати дитину досить малий. А в Україні є близько 100 тисяч сиріт при 5 000 родин, які були б готові їх взяти. Тому картина представлена наявно у цифрах.

Окрім того, до молитви долучились Патріарх Філарет, Предстоятель УПЦ Київського Патріархату, Блаженніший Любомир (Гузар), єпископ та вікарій Київської єпархії Іларіон (УПЦ (МП)), представники Вірменської Церкви, протестантського руху, Римо-Католицької Церкви тощо.

Діти-сироти_2.jpgВсі разом вони зачитали молитви та сказали напутні слова щодо проблеми сирітства в Україні. Найбільше побажання кожного священика – аби сирітство зникло в Україні як явище, щоб кожен мав прихисток та близьких.

«Сироти – це не лише ті, хто залишився без батьків чи близьких. Це ще й ті, хто не відчувають любові, хто лишається сам-на-сам із собою. Важливо, щоб кожен пам’ятав про цих людей і молився за них Богу. І тоді ми зможемо спільно подолати цю проблему», - підкреслив Блаженніший Любомир (Гузар).

Про потребу опіки над сиротами сказав і Патріарх Філарет, який відкрив спільну молитву: «Ми маємо дбати про дітей-сиріт, вкласти добро у їхні душі. А для того, щоб вкласти добро, ми мусимо все робити тільки з любов’ю. Тому будемо робити добро дітям, особливо дітям-сиротам».

Молитва завершилась спільною молитви кількасот гостей на Михайлівській площі. Всі зачитали слова молитви разом з дружиною президента Мариною Порошенко, яка ще й випустила білого голуба в небо на знак миру та єднання. Після цього дітлахи випустили у небо жовто-блакитні кульки та змогли насолодитись співом дитячого хору.

Світлини зі сайту Президента України