• Головна
  • Новини
  • «Всеукраїнський День молитви за сиріт» відбувається сьогодні, 9 листопада, у Києві...

«Всеукраїнський День молитви за сиріт» відбувається сьогодні, 9 листопада, у Києві

09.11.2014, 10:20
«Всеукраїнський День молитви за сиріт» відбувається сьогодні, 9 листопада, у Києві - фото 1
У програмі заходу передбачені виступи дитячого хору, слова настанови від глав українських Церков. До участі запрошуються усі бажаючі об’єднатися у спільній молитві за щасливе майбутнє дітей-сиріт.

«Моя молитва нехай лине…»,  – під таким гаслом 9 листопада на Михайлівській площі (м. Київ), о 14:00. вже учетверте відбуватиметься «Всеукраїнський День молитви за сиріт».  

У програмі заходу передбачені виступи дитячого хору, слова настанови від глав українських Церков. До участі запрошуються усі бажаючі об’єднатися у спільній молитві за щасливе майбутнє дітей-сиріт.

Діти-сироти.jpg

У цей день люди різних віросповідань молитовно просять Бога про захист, благословення та щасливі родини для всіх дітей-сиріт, а також про Божу ласку для тих, хто приймає та виховує їх у своїх сім’ях.

«Зазвичай, молитовні служіння, присвячені цій ініціативі, відбуваються у храмах і молитовних будинках, - коментує подію президент Альянсу «Україна без сиріт» Роман Корнійко, - але цього року у нас виникла ідея провести молитву за дітей-сиріт просто під відкритим небом. До участі у ній ми запросили голів християнських Церков, представників Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій, а також віруючих з інших релігійних союзів і об’єднань. Ми віримо в історичність цього моменту. Адже подібна молитва була описана в Дії Святих Апостолів, коли на землю зійшов Дух Святий, який є Духом усиновлення. Ми очікуємо, що Він злине і на український народ». 

Як повідомляють організатори, певною особливістю цьогорічної молитви стане участь у ній родини Президента України, зокрема, його дружини Марини Порошенко, яка взяла цю подію під свій патронат. «Як жінка і багатодітна мама, Марина Анатоліївна уособлює у собі сімейність, материнське тепло і любов, яких так не вистачає дітям-сиротам, - говорить Роман Іванович. – Тому дуже символічним, відразу після молитви, стане випущення Першою Леді у небо голуба, як символу Духа Святого, Духа усиновлення».

До участі у спільній Молитві за сиріт були також запрошені представники дипломатичних місій. Зокрема, Генеральний Консул США в Україні, почувши про такий захід, зазначив, що він є унікальним не лише для України, а й для усього світу. Адже, коли голови Церков зберуться в одному місці, під відкритим небом, і молитимуться за вирішення проблеми сирітства, це дасть іншим державам гарний приклад для наслідування.

За словами організаторів, до участі у спільній Молитві за сиріт запрошені також і представники різних гілок державної влади. «Їхня участь не має виключно політичного підтексту, - коментує Роман Корнійко, - оскільки надзвичайно важливим є поєднання юридичної і духовної влади саме молитвою. В Біблії описується, як потрясалися історії народів, коли царі чи управителі зверталися з проханням про молитву до духовних володарів. Хоча, ми віримо, що ця подія сприятиме ще й формуванню цінності дітей-сиріт у їхніх очах, підвищенню пріоритетності вирішення проблеми сирітства в Україні, збільшення до неї уваги з боку як можновладців, так і суспільства в цілому».

Проте, попри велику кількість високих гостей, головними учасниками заходу все ж будуть самі діти-сироти – вихованці інтернатів, діти із прийомних сімей і дитячих будинків сімейного типу, яких уже запросили разом із їхніми батьками.