• Головна
  • Новини
  • «В основу правових процесів в Україні повинні бути закладені християнські цінності», – теза Екуменічного соціального тижня...

«В основу правових процесів в Україні повинні бути закладені християнські цінності», – теза Екуменічного соціального тижня

30.09.2014, 10:28
29 вересня у сесійній залі Львівської обласної ради відбулась академічна конференція «Відповідальність християнина у сучасному суспільстві» у рамках 7 Екуменічного соціального тижня . Вона розпочалась екуменічною молитвою за мир в Україні.

29 вересня у сесійній залі Львівської обласної ради відбулась академічна конференція «Відповідальність християнина у сучасному суспільстві» у рамках 7 Екуменічного соціального тижня . Вона розпочалась екуменічною молитвою за мир в Україні.

Учасники академічної конференції закликали до єдності задля відповідальності за майбутнє України, а також висловили сподівання на створення в майбутньому єдиної Помісної церкви. Під час академічної конференції також говорили про ситуацію на окупованих територіях і про порушення прав людини в Україні.

Як повідомили РІСУ організатори Екуменічного соціального тижня, радник Президента України,  керівник Головного управління з питань конституційно-правової модернізації Адміністрації Президента України Марина Ставнійчук, виступила з доповіддю «Актуальні аспекти забезпечення принципу верховенства права та екуменізму на сучасному етапі розвитку України». Вона зазначила, що в основу правових процесів в Україні повинні бути закладені християнські цінності. «Нам пора дуже уважно слухати Церкву, прислухатись до ідей, які вона сповідує. Християнські цінності мають лягти в основу верховенства права та розвитку правої та суспільних систем в Україні». – стверджує радник Президента.

Професор богослов’я Оксфордського університету Грехем Ворд доповідав на тему «Царство Боже: інша сторона сектантства». На досвіді Великобританії звернув увагу на небезпеку мультикультуралізму. «Світська державна структура Великобританії є дуже вразливою.  Вона значно спрощує структури різноманітних національних культур та релігійних віросповідань», – зазначив професор.

Голова Харківської правозахисної групи Євген Захаров  проаналізував стан дотримання прав людини в Україні. «Затримання людей і застосування насильства стали буденним явищем у зоні АТО. Це призвело до зростання ненависті серед населення і навіть озвіріння військових з обох боків протистояння. Це несе великі небезпеки у майбутньому», – відзначив правозахисник.