• Головна
  • Новини
  • Відкрився VII Екуменічний Соціальний Тиждень у Львові на тему: «Відповідальність християнина у сучасному суспільстві»...

Відкрився VII Екуменічний Соціальний Тиждень у Львові на тему: «Відповідальність християнина у сучасному суспільстві»

29.09.2014, 12:37
Відкрився VII Екуменічний Соціальний Тиждень у Львові  на тему: «Відповідальність християнина у сучасному суспільстві» - фото 1
ЕСТ є традиційною подією осені у соціальній сфері, що дає унікальну нагоду для представників різних сфер людської діяльності – Церкви, влади, бізнесу, громадського сектору, освіти, зустрітися та спільно подумати над вирішенням болючих проблем сьогодення.

Екуменічний_тиждень1.jpgСьомий Екуменічний соціальний тиждень (ЕСТ) на тему «Відповідальність християнина у сучасному суспільстві» проходитиме у Львові з 29 вересня по 4  жовтня 2014 року.

За словами організаторів, ЕСТ є традиційною подією осені у соціальній сфері, що дає унікальну нагоду для представників різних сфер людської діяльності – Церкви, влади, бізнесу, громадського сектору, освіти, зустрітися та спільно подумати над вирішенням болючих проблем сьогодення.

У програмі форуму: міжнародна конференція, фотовиставка, круглий стіл, присвячений відповідальності християнина, презентації книги, круглий стіл для медіа та заходи для соціальних працівників, візити в соціальні організації,  майстер-класи для молоді, виставка-ярмарок соціальних організацій.

Участь у 7-му ЕСТ беруть: Євген Захаров, директор Харківської правозахисної групи; Соня Кошкіна, журналістка, шеф-редактор інтернет-видання «Лівий берег»; Марина Ставнійчук, радник президента України – керівник Головного управління з питань конституційно-правової модернізації Адміністрації Президента України,Даніель Шмідт, віце-президент фонду Бредлі; Губер де Габорі, генеральний секретар L’Oeuvre d’Orient, Франція. 

Сьогодні у Львівській міській раді відбулася презентація програми соціального форуму. Її представила Марія Кандиба. Координатор 7-го Екуменічного соціального тижня пояснила, чим зумовлена тема заходу: «Цей рік приніс дуже багато змін до нашої країни, і перед нами всіма постало багато викликів…. Під час Екуменічного соціального тижня увага акцентуватиметься на персональній відповідальності людини, адже кожен з нас приносить щось дуже важливе у розвиток країни, і для того нам потрібно об’єднатися».

Ірина Подоляк, начальник управління культури Львівської міської ради, наголосила, що Екуменічний соціальний тиждень є тою площадкою, яка допомагає виробити нові сили для того, аби разом рухати нашу країну вперед.

Ігор Тодоров, доктор історичних наук, професор кафедри міжнародних відносин та зовнішньої політики Донецького національного університету, зауважив, що Форум, який розпочався, заслуговує всілякої підтримки та поваги: «Тема, яка зазначена у цьому, вже сьомому, тижні – «Відповідальність християнина у сучасному світі» – дуже актуальна… Нам потрібно більше заходів, які б об’єднували українців незалежно від їхнього віросповідання. Те, що робить Український католицький університет, на мій погляд, потребує поглиблення і розширення».

Організатори Соціального тижня: Інститут Екуменічних Студій Український католицький Університет, Український національний університет "Львівська Політехніка", Львівська обласна рада, Львівська обласна державна адміністрація, Львівська міська рада.