• Головна
  • Новини
  • Екобюро УГКЦ ініціює акцію проти шкідливих підпалів трави та листя...

Екобюро УГКЦ ініціює акцію проти шкідливих підпалів трави та листя

12.09.2014, 12:25
Екобюро УГКЦ ініціює акцію проти шкідливих підпалів трави та листя - фото 1
Підпалювання трави руйнує ґрунтовий шар, знищує мікроорганізми, комах і навіть дрібних тварин, а палене листя насичує повітря канцерогенними речовинами, якими потім дихають люди.

Екологічне Бюро УГКЦ створило спільноту у соцмережі Фейсбук під назвою «Ні підпалам». У ній, а також на сайті Екобюро, регулярно з'являються роз'яснювальні матеріали на тему, чому так шкідливо і для довкілляи, і для людини спалювати траву, листя.

"Весняний та осінній час – це час тотальних підпалів та спалювання залишків рослинності. Це також час, коли наші села та містечка перетворюються на "газові камери", зроблені нашими ж руками чи нашою байдужістю. Підпали трави руйнують ґрунтовий шар, знищують мікроорганізми, комах і навіть дрібних тварин, а палене листя насичує повітря канцерогенними речовинами, якими потім дихають люди", – наголошують в Екобюро УГКЦ.

Бюро УГКЦ з питань екології закликає вірних усіх конфесій та всіх свідомих громадян відмовитись від цієї шкідливої звички та робити зауваження тим, хто це чинить.

Екобюро.jpg