• Головна
  • Новини
  • У Тернополі освятили бойову хоругву для українських воїнів...

У Тернополі освятили бойову хоругву для українських воїнів

28.07.2014, 09:44
У Тернополі освятили бойову хоругву для українських воїнів - фото 1

Чин освячення першої бойової хоругви здійснив о. Орест Павліський, настоятель архикатедрального собору УГКЦ, та військовий капелан Тернопільського територіального батальйону о. Микола Квич. На хоругві вишите зображення ікони Матері Божої Зарваницької, яка є покровителькою Поділля та всієї України.

26-07-14-1-s.jpgЧин освячення першої бойової хоругви здійснив о. Орест Павліський, настоятель архикатедрального собору УГКЦ, та військовий капелан Тернопільського територіального батальйону о. Микола Квич. На хоругві вишите зображення ікони Матері Божої Зарваницької, яка є покровителькою Поділля та всієї України.

«Це перша хоругва, що буде вручена нашим воякам як бойове знамено, - зауважив голова райдержадміністрації Андрій Строєвус. - Хочу висловити щиру подяку владиці Василю, Архиєпископу та Митрополиту Тернопільсько-Зборівському, за те, що благословив на її створення. Дякую людям, котрі вишили її».

«Хлопці дуже зрадіють такому дарункові земляків, - переконаний капелан батальйону о. Микола Квич. – Вручаючи їм освячену хоругву, навчатиму залишатися патріотами і християнами, не підвести тих, хто вірить і молиться за них, боротися гідно та здобути перемогу».

Під час здійснення чину освячення хоругви був голова Тернопільської облдержадміністрації Олег Сиротюк, який сказав: «Пресвята Богородице, спаси воїнів» - написано на цій хоругві. І слова ці відлунюють нині в кожному серці. Нехай ця хоругва стане оберегом для наших земляків, які зі зброєю в руках відстоюються мир і єдність України. Нехай береже їх від усякого зла, бо захищають правду».

Як повідомляє Департамент інформації УГКЦ, після освячення хоругва разом із гуманітарною допомогою, засобами зв’язку, спецзасобами тощо, зібраними силами громади Тернопільського району, підприємців, агрофірм, громадських активістів, буде передана батальйону територіальної оборони Тернопільської області.