• Головна
  • Новини
  • Соціальне служіння та моральні проблеми — теми спільних реколекцій єпископів УГКЦ і РКЦ...

Соціальне служіння та моральні проблеми — теми спільних реколекцій єпископів УГКЦ і РКЦ

18.11.2013, 11:36
Під Львовом, в Брюховичах, у Реколекційному центрі УГКЦ з 11 до 15 листопада тривали четверті реколекції католицьких єпископів двох обрядів.

Під Львовом, в Брюховичах, у Реколекційному центрі УГКЦ з 11 до 15 листопада тривали четверті реколекції католицьких єпископів двох обрядів. У зустрічі серед інших взяли участь Глава УГКЦ Патріарх Святослав (Шевчук), голова Конференції римо-католицьких єпископів України архиєпископ Мечислав Мокшицький та Апостольський нунцій в Україні архиєпископ Томас Едвард Ґалліксон.

Духовні вправи проводив владика Гліб (Лончина), єпарх УГКЦ у Великобританії та Апостольський візитатор для українців греко-католиків Ірландії.

Кількаденні реколекції завершились спільним засіданням католицьких єпископів, повідомляє Радіо Ватикан.

За словами Предстоятеля УГКЦ, головними двома проблемами, розглянутими на зібраннях, стали соціальне служіння Церкви та моральні проблеми сучасного суспільства, які обговорювались в рамках теми євроінтеграції України.

Він підкреслив, що дуже важливо узгоджувати душпастирські кроки та піклуватись про тих, хто є соціально незахищеним. Такі спільні дії є невід’ємною частиною єпископського служіння.

«Ніщо не здружує більше, ніж спільне слухання Божого слова. Подібні реколекції – це перший крок в духовному житті людей, це відчуття церковного сопричастя завдяки братнім зустрічам. Це також і узгодження наших спільних душпастирських кроків», — прокоментував подію Патріарх Святослав.

Архиєпископ Мечислав Мокшицький зазначив, що подібні реколекції – це братня зустріч, яка покликана допомогти бідному християнину.

«Кожен з нас має не лише проголошувати Боже слово, а й заповнювати цю екзистенцію фізично, турбуватись про інших», — закликав він.

Нагадаємо, що традиція спільних реколекцій єпископату УГКЦ і РКЦ в Україні була відновлена 16 травня 2010 року. Попередні подібні духовні зустрічі відбувались ще у 90-рр. ХХ ст.

«Розходиться про людське зближення, – зазначив тодішній Глава УГКЦ Патріарх Любомир (Гузар). – Ми хочемо не тільки зустрітися, але побути три дні разом, в атмосфері духовної обнови, де є нагода поспілкуватися, обмінятись духовним досвідом. Це дуже людей зближує».