• Головна
  • Новини
  • Агресія догналітів свідчить про їх занепад, – релігієзнавець...

Агресія догналітів свідчить про їх занепад, – релігієзнавець

15.11.2013, 13:25
Агресія догналітів свідчить про їх занепад, – релігієзнавець - фото 1
Агресивність секти догналітів, що спостерігається останнім часом у Львові, має політичну мету, переконаний релігієзнавець Андрій Юраш, однак галас довкола «правовірних» – не виправданий: секта стрімко втрачає прихильників.

j889.jpgАгресивність секти догналітів, що спостерігається останнім часом у Львові, має політичну мету, переконаний релігієзнавець Андрій Юраш, однак галас довкола «правовірних» – не виправданий: секта стрімко втрачає прихильників.

Як відомо, група Антоніна Догнала щонеділі збирається поблизу храма Петра і Павла УГКЦ на вулиці Театральній. Вони буквально засипають мерію заявками на проведення масових заходів. Роблять це щораз від імені інших фізичних осіб.

«Догналівці не дарма активізувались саме зараз. У них на меті – збурити громадську думку перед можливою євроінтеграцією України», – зазначив він у програмі «Відверта розмова» на каналі «24», інформує ZAХID NET.

Також агресивну поведінку релігієзнавець пов’язує з тим, що секта втрачає прихильників і таким чином хоче привернути до себе увагу. Адже ще два роки тому прихильників догналітів було до кілька тисяч, а нині – лише кілька сотень.

«У цій ситуації, коли ми бачимо однозначно рух до занепаду цієї релігійної спільноти, сама спільнота починає поводитися дуже агресивно. Коли будь яка система приходить до занепаду вона шукає способи заявити про себе. Ще раз пропіаритися у своєрідний спосіб. Для них це спосіб піару», – зазначив він.

У Храмі Петра і Павла зазначають, що будуть молитись за догналівців. Настоятель храму Степан Сус сподівається на примирення з відступниками Церкви.

«Ці прокльони, які звучать від секти Догнала, зокрема тих священнослужителів, найперше вертається до них. Від кого ці слова виходять до тих вони і вертаються. Я думаю боятись цього не потрібно. Ми повинні молитися. Ми з учорашнього дня оголосили такий загальний час молитви. За те, щоб Господь врозумив цих псевдопастирів і дав сили і ласки тим людям, які запуталися в тій секті», - стверджує о.Степан Сус.