• Головна
  • Новини
  • Всеукраїнський День молитви за сиріт об’єднав 18 тисяч християнських громад...

Всеукраїнський День молитви за сиріт об’єднав 18 тисяч християнських громад

10.11.2013, 19:07
Всеукраїнський День молитви за сиріт об’єднав 18 тисяч християнських громад - фото 1
По всій Україні, а також вперше у Києво-Печерській Лаврі, сьогодні, 10 листопада, відбулась молитва за сиріт, яка об’єднала 18 тисяч християнських громад різних конфесій, які підтримують цей захід.

exklusiv.gifСвято-Успенський собор По всій Україні, а також вперше у Києво-Печерській Лаврі, сьогодні, 10 листопада, відбулась молитва за сиріт, яка об’єднала 18 тисяч християнських громад різних конфесій, які підтримують цей захід.

Кияни мали змогу вперше долучитись до всеукраїнської акції відтепер і в лаврському Свято-Успенському соборі, що знаходиться на території. Цього року на проведення заходу у Києво-Печерській лаврі дав благословення Предстоятель УПЦ Митрополит Володимир, а молитву очолив настоятель лаври владика Павел, — повідомив Роман Корнійко, президент Альянсу «Україна без сиріт», який вже декілька років є головним організатором загальнонаціональної молитви за сиріт.

Роман Корнійко«Цей день — особливий, тому що представники різних християнських конфесій обєднаються в молитві заради кращого життя сиріт. Кожен, хто буде щиро просити Бога влаштувати життя сироти, вже відкриватиме свій розум їм на зустріч, проживатиме цю суспільну проблему. Я вірю, що це допоможе змінити на краще долі усіх дітей. Адже багато може посилена молитва праведного», - розповів Роман Корнійко перед початком акції.

За словами організаторів, кожна громада взяла на себе обовязок догляду хоча б за однією дитиною, яка лишилась без родини. Це не має бути примусове всиновлення, лише просто допомога сироті у подальшому житті та в її чи його розвиткові.

Головні учасники акціїДо молитви у Лаврі долучилися 120 дітей-сиріт, а також багато сімей, які раніше взяли на себе відповідальність та стали батьками для таких дітей. 

На свято запросили десятки народних депутатів, предстаників Кабміну, але більшість з них не знайшли можливості прийти. Натомість в акції взяв участь уповноважений з питань дитини при Президенті Юрій Павленко, він помолився разом з вірянами Свято-Покровського храму, що в місті Луцьку.

Сироти мали змогу долучитись до спільної молитви, отримавши після цього благословення владики Павла, а потім відправились на екскурсію, після якої відбулась трапеза.Також діти випустили в небо кілька десятків кульок, до яких прикріпили записки зі своїми молитвами.

Кульки готуються полетіти з молитвами в небо

Як зауважують організатори, цьогорічна всеукраїнська молитва за сиріт поєднала майже вдвічі більше релігійних громад, ніж торік (їх було 10 тисяч). «Лишається сподіватись, що подібна акція матиме практичні наслідки для всіх дітей, які мріють та чекають на своїх нових батьків», — сказав Роман Корнійко.

Владика Павел запевнив, що щодня молиться за сиріт