• Головна
  • Новини
  • Православна Церква глибоко вдячна бізнесмену Євгену Анісімову, - архиєпископ УПЦ (МП) про «смотрящого по Запоріжжю»...

Православна Церква глибоко вдячна бізнесмену Євгену Анісімову, - архиєпископ УПЦ (МП) про «смотрящого по Запоріжжю»

31.10.2013, 11:56
Православна Церква глибоко вдячна бізнесмену Євгену Анісімову, - архиєпископ УПЦ (МП) про «смотрящого по Запоріжжю» - фото 1
Архиєпископ Запорізький і Мелітопольський УПЦ (МП) Лука (Коваленко), виступив на захист запорізького бізнесмена Євгена Анісімова, заарештованого у рамках розслідування кримінального провадження за статтею "Вимагання".

cbcjikj.jpgАрхиєпископ Запорізький і Мелітопольський УПЦ (МП) Лука (Коваленко), виступив на захист запорізького бізнесмена Євгена Анісімова, заарештованого у рамках розслідування кримінального провадження за статтею "Вимагання".

Про це повідомляє "Релігія в Україні".

«Дізнавшись із ЗМІї про події, пов'язані з ім'ям Євгена Анісімова, вважаю своїм архипастирським обов'язком звернути увагу на діяльність цієї людини щодо Православної Церкви у Запорізькому краї, - звернувся із заявою до громадськості архиєпископ Запорізький і Мелітопольський Лука. - Запорізька єпархія УПЦ впродовж декількох років знає Євгена Олександровича Анісімова як православну людини і благодійника, завжди готового надати допомогу і підтримку у благодійній та соціально спрямованої діяльності Православної Церкви».

Владика Лука оприлюднив перелік добрих справ, які створив для єпархії Євген Анісімов.

«Бізнесмен Євген Анісімов є будівельник і опікун храму святих Петра і Февронії (на Малому ринку), за що був нагороджений орденом УПЦ святителя Дмитра, митрополита Ростовського. Протягом декількох років постійно бере участь і жертвує значні фінансові кошти на щорічний благодійний проект Запорізької єпархії «Любов милосердствує», завдяки якому придбали дороге і унікальне обладнання. Він також піклується про відновлення і збереження традицій і святинь запорізького козацтва. Євгеном Олександрович придбав і передав у дар Запорізької єпархії Української Православної Церкви старовинний іконостас XVIII в. , написаний у стилі українського бароко, встановлений у Покровському храмі історико -культурного заповідника «Запорізька Січ» на о. Хортиця. Завдяки його активному сприянню, Православна Церква мала можливість організувати унікальну художню реконструкцію «Хрещення Русі» на о. Хортиця та концерт на каскаді фонтанів «Радуга», що стало кульмінацією урочистостей у Запорізькому краї, присвячених 1025-річчю священного для слов'янського народу події - прилучення до Вселенського Православ'я», - підкреслив Владика Лука.

Також він зазначив, що це далеко не повний перелік тієї неоціненною допомоги, яку надавав опальний підприємець православній пастві і жителям Запорізького краю.

«Тому Православна Церква глибоко вдячна бізнесмену Євгену Анісімову за благодіяння, спрямовані на розвиток і зміцнення духовності в нашому Богом любимому регіоні», - повідомив архиєпископ Лука.

Нагадаємо, 21 жовтня у результаті проведеної спецоперації в аеропорту Бориспіль співробітники Головного управління по боротьбі з організованою злочинністю МВС України затримали Євгенія Анісімова, відомого у Запоріжжі як "смотрящий" на прізвисько «Анісім». Затримання, проведене бійцями спецпідрозділу ГУБОЗ "Сокіл", було здійснено в рамках розслідування кримінального провадження за ч. 4 ст. 189 (вимагання) Кримінального кодексу України. Орджонікідзевський районний суд у Запоріжжі заарештував Євгена Анісімова на два місяці на час проведення досудового слідства.