• Головна
  • Новини
  • Духовенство і миряни УПЦ (МП) взяли участь у прибиранні столичних парків...

Духовенство і миряни УПЦ (МП) взяли участь у прибиранні столичних парків

28.10.2013, 16:16
Близько ста священнослужителів Південного київського вікаріатства УПЦ (МП) 26 жовтня вийшло на прибирання території столичного парку «Юність».

Близько ста священнослужителів Південного київського вікаріатства УПЦ (МП) 26 жовтня вийшло на прибирання території столичного парку «Юність».

Про це повідомляє офіційний сайт УПЦ (МП).

Участь у приведенні паркової зони до порядку взяли: єпископ Васильківський Миколай (Почтовий), секретар Київської єпархії по місту Київ протоєрей Віктор Іващук, а також благочинні, священики та миряни Святошинського, Голосіївського, Печерського, Солом’янського і Другого лікарняного благочинь Києва.

Владика Миколай підкреслив, що є час для молитви, а є час для праці. «Столичне духовенство дбає не тільки про храми і піклується не тільки про спасіння душ людей. Ми, як жителі Києва, піклуємося також про чистоту міста, в якому живемо, і про чистоту довкілля взагалі», - сказав він.

Єпископ звернув увагу на тісний зв’язок між духовенством і мирянами, особливо у несенні соціальної місії Церкви.

Наприкінці заходу владика Миколай подякував кожному, хто взяв участь у суботнику, а настоятель храму на честь святителя Спиридона Тріміфунського, протоєрей Миколай Данилевич за трапезою, що була організована парафією подарував всім церковні календарі на 2014 рік.

Слід зазначити, що подібні заходи будуть проводитись регулярно. Зокрема, через 2 тижні планується провести прибирання парку «Кіото», що на Лісовому масиві столиці.