• Головна
  • Новини
  • Церква не забороняє хрестити дітей, народжених сурогатними матерями, – Любомир (Гузар)...

Церква не забороняє хрестити дітей, народжених сурогатними матерями, – Любомир (Гузар)

18.10.2013, 10:47
Церква не забороняє хрестити дітей, народжених сурогатними матерями, – Любомир (Гузар) - фото 1

Не можна відмовляти дитині в Божому дарі хрещення», – про це 17 жовтня під час зустрічі зі студентами- правниками Львівського національного університету ім. Івана Франка повідомив Архиєпископ-емерит УГКЦ Любомир (Гузар), відповідаючи на питання про ставлення церкви до сурогатного материнства.

Kardynal.jpg«Церква не забороняє хрестити дітей, народжених сурогатними матерями. Не можна відмовляти дитині в Божому дарі хрещення», – про це 17 жовтня під час зустрічі зі студентами- правниками Львівського національного університету ім. Івана Франка повідомив Архиєпископ-емерит УГКЦ Любомир (Гузар), відповідаючи на питання про ставлення церкви до сурогатного материнства.

Як зауважив Блаженіший, Церква підтримує природні форми народження. Водночас, щоб дати відповідь, на скільки не противиться природі такий спосіб появи на світ, потрібно знатися на медичних тонкощах.

«В останні десятиліття розвиток науки і медицини пішов так стрімко, людям відкрилися можливості, яких раніше не було. Церква не встигає дати всьому оцінку. Якщо цей процес відбувається природно, немає нічого поганого, якщо ж він противиться природі, церква такого не схвалює», – цитує слова кардинала Галінфо.

Водночас єрарх застеріг: позитивне чи негативне ставлення Церкви до сурогатного материнства стосується лише людей, задіяних у процесі. Натомість дитина, що з’являється на світ, не винна і не може відповідати за вчинки дорослих.