• Головна
  • Новини
  • Екуменічний соціальний тиждень у Львові збере фахівців для обговорення відмінностей, зокрема й конфесійних...

Екуменічний соціальний тиждень у Львові збере фахівців для обговорення відмінностей, зокрема й конфесійних

25.09.2013, 17:27
Екуменічний соціальний тиждень у Львові збере фахівців для обговорення відмінностей, зокрема й конфесійних - фото 1
«Відмінності і повага», – під такою темою 1-5 жовтня вшосте у Львові відбудеться Екуменічний соціальний тиждень.

«Відмінності і повага»,така тема  Екуменічного соціального тижня, який 1-5 жовтня вшосте відбудеться у Львові. ЕСТ став традиційною подією осені у Львові і цього року знову згуртує міжнародних фахівців, представників Церкви, громадського сектору, ЗМІ, політиків, освітян, бізнесменів та представників органів влади навколо актуальних питань та викликів сьогодення.

Екуменічний_тиждень.jpg

Під час 6-го Екуменічного соціального тижня учасники обговорять питання відмінностей і поваги у різних сферах людського життя.

Відкриття конференції розпочнеться з екуменічної молитви за єдність християн та пленарного засідання, на якому будуть окреслені ключові питання Форуму.

У наступні чотири дні заплановані тематичні семінари, круглі столи, екуменічні візити, заходи для молоді, зустріч в дусі Тезе, виставка-ярмарок соціальних організацій. Доповідачі висвітлюватимуть різні аспекти відмінностей, зокрема: конфесійних, соціальних і культурних. Останній день секційних засідань буде присвячений дискусії щодо виховання молодого покоління в дусі поваги.

Почесними гостями заходу будуть: Архиєпископ Томас Едвард Ґалліксон, Апостольський нунцій, Ерхард Бусек, віце–канцлер Австрії (1991-1995), Вольф Дітріх Хайм, Посол Австрії в Україні,  Ерік Тосаті, радник з питань культури та співробітництва Посольства Франції в Україні, Яап ван дер Сар, фахівець в сфері освіти, організація Ойкос, Нідерланди та ін.

До участі також запрошено представників християнських конфесій, соціальних та громадських організацій, благодійних фондів, університетських спільнот, студентів, молодіжних асоціацій, бізнес-структур, державних установ.

Довідка: Екуменічний соціальний тиждень (ЕСТ) – всеукраїнський суспільний Форум, який прагне об’єднати ресурси громади, влади, соціальних організацій, Церков, ЗМІ та освітян навколо вирішення актуальних проблем суспільства, базуючись на загальнолюдських цінностях та Соціальній Доктрині Церкви, тим самим стимулюючи екуменічний діалог у соціальній сфері.

ЕСТ в Україні належить до міжнародного об’єднання Європейських соціальних тижнів Ініціатива Християн для Європи (ІХЕ). З 2008 року з ініціативи  Інституту екуменічних студій УКУ, за підтримки Українського католицького університету, Національного університету «Львівська політехніка», Львівської обласної державної адміністрації, Львівської обласної ради, Львівської міської ради, Православної, Греко-Католицької, Римо-Католицької та Протестантської Церков розпочато проведення Екуменічних соціальних тижнів в Україні.