УГКЦ у Львові створить «Осередок тверезості»

18.09.2013, 15:13
Планують створити «Осередок тверезості» - реабілітаційний та консультативний центр для узалежнених та їхніх родин.

Львівська обласна рада надала в оренду на пільгових умовах приміщення для благодійної організації «Знамення», засновником якої є підкомісія «За тверезість життя» Сокальсько-Жовківської єпархії Української Греко-Католицької Церкви. Це рішення підтримала більшість депутатів на сесії Львівської обласної ради, яка відбулася 17 вересня 2013 року.

У будинку планують створити «Осередок тверезості» - реабілітаційний та консультативний центр для узалежнених та їхніх родин. Як зазначив у виступі на сесії Львівської обласної ради Ярослав Качмарик, голова комісії з питань бюджету, соціально-економічного розвитку та комунальної власності, до голови обласної ради надійшло звернення від владики Михайла (Колтуна), Єпарха Сокальсько-Жовківського УГКЦ, в якому він просить депутатів об’єднати зусилля для подолання проблеми алкоголізму.

«Одним із таких кроків буде створення "Осередку тверезості", де надаватимуть підтримку в подоланні залежності потребуючим особам та відбуватимуться консультативні зустрічі з їхніми родинами. На базі цього закладу також діятиме навчальна програма для вишколу лідерів, психологів, лікарів, вчителів, правоохоронців тощо. Для такої праці потрібний сталий осередок. Тому прошу надати відповідне приміщення благодійній організації "Знамення", яку було створено з цією метою», - зазначив владика Михайло у зверненні.

У результаті 72 зі 116 депутатів проголосували за надання в пільгову оренду приміщення. Про це повідомляє Департамент інформації УГКЦ.