• Головна
  • Новини
  • 14 вересня християни різних конфесій у світі відзначають День Бога-Творця...

14 вересня християни різних конфесій у світі відзначають День Бога-Творця

14.09.2013, 10:10
14 вересня християни різних конфесій у світі відзначають День Бога-Творця - фото 1
День Бога-Творця християни різних конфесій у всьому світі відзначають 14 вересня. Цей день припадає на перший день Нового церковного року.

День_Бога_Творця.jpgДень Бога-Творця християни різних конфесій у всьому світі відзначають 14 вересня. Цей день припадає на перший день Нового церковного року. Очільники українських Церков звернулися до вірян та людей доброї волі з нагоди Дня молитви за збереження природного довкілля та всього створеного Богом світу.

У зверненні сказано, що цього дня християни різних конфесій у всьому світі дякують Богові за дари створіння, просять вибачення за шкоду, яку свідомо чи несвідомо завдають природі, та молять про захист і спасіння всього світу.

«Сучасна екологічна криза закорінена передусім у кризі екології людини, тобто її віри, духовності та моральності. Опанована духом егоїзму та споживацтва людина перетворюється з мудрого і відповідального домоуправителя створеного Богом світу на бездумного користувача та експлуататора, який загрожує всьому створінню, а рівно ж і руйнує передумови власного існування», - йдеться у документі.

Як наголошують предтавники Церков, подолати екологічну кризу можна через глибоке та цілісне навернення до Бога, свідченням якого має стати відповідальне ставлення до довкілля.

Ювілей 1025-річчя Хрещення Русі-України пропонує вірянам чудову нагоду усвідомити, що правдиве життя в Христі передбачає відповідальне ставлення до всього світу.

«Віра без діл мертва», - наголошують релігійні провідники і закликають всіх віруючих людей до дієвої християнської любові, яка виражається в бережливому та відповідальному ставленні до створеного Богом світу.

«Також закликаємо тих, кому довірена влада та відповідальність за нашу країну, без зволікання зробити все, що необхідне для охорони та збереження її унікального природного світу і гарантування екологічної безпеки суспільства», - наголошується у зверненні, яке поширив Інститут Релігійної Свободи.

Звернення християнських Церков України з нагоди Дня Бога Творця

«Бо створіння очікує нетерпляче

виявлення синів Божих» (Рим 8, 19)

 Дорогі брати і сестри!

У перший день Нового Церковного року, 1/14 вересня, християни різних конфесій в усьому світі відзначають День молитви за збереження природного довкілля та всього створеного Богом світу.

В цей день пригадуємо своє величне покликання «порати і доглядати» (Бут 2, 15) Землю, молитовно єднаємось і прославляємо єдиного у Пресвятій Трійці Бога – Творця і Спасителя, висловлюємо вдячність за дари створіння, просимо вибачення за шкоду, яку свідомо чи несвідомо завдаємо природі й просимо про захист та спасіння всього світу.

Сучасна екологічна криза є закорінена передусім у кризі екології людини, тобто її віри, духовності та моральності. Опанована духом егоїзму і споживацтва людина перетворюється з мудрого і відповідального домоуправителя створеного Богом світу на бездумного користувача та експлуататора, який загрожує всьому створінню, а рівно ж і руйнує передумови свого власного існування. Відповідно, ключовим чинником подолання екологічної кризи є глибоке та цілісне навернення до Бога, свідченням якого має стати також якісно нове та відповідальне ставлення до нашого природного довкілля.

Ювілей 1025-ліття Хрещення Русі-України пропонує нам чудову нагоду застановитися над питанням глибинного та цілісного характеру християнської віри в Бога Отця, Сина і Святого Духа, єдиного у Пресвятій Трійці – Творця і Спасителя, а також усвідомити, що правдиве і цілісне життя у Христі передбачає відповідальне ставлення до всього світу, створеного у Ньому (див. Кол 1, 15-17).

«Віра без діл мертва» (Як 2, 26) і лише віра, чинна любов’ю, провадить до спасіння (див. Гал 5, 6). Цим зверненням закликаємо всіх віруючих людей до дієвої християнської любові, яка виражається у бережливому та відповідальному ставленні стосовно створеного Богом світу, а також закликаємо всіх тих, кому довірена влада та відповідальність за нашу країну, щоб без зволікання зробити все, що є необхідним для охорони та збереження її унікального природного світу і гарантувати екологічну безпеку суспільства.

На завершення, ми просимо Господа Бога, нашого Творця та Спасителя, щоб у своїй всемогутності та милосерді уберіг нас від екологічних гріхів і допоміг бути добрими та відповідальними управителями створеного світу. 

Звернення підписали:

Святослав (Шевчук), Глава Української Греко-Католицької Церкви;

Митрофан, Архиєпископ Луганський і Алчевський, голова Відділу зовнішніх церковних зв’язків Української Православної Церкви;

В’ячеслав Нестерук, Глава Всеукраїнського Союзу Об’єднання євангельських християн-баптистів;

Михайло Паночко, Старший єпископ Церкви християн віри євангельської України;

Леонід Падун, Старший єпископ Української Християнської Євангельської Церкви;

Григоріс Буніатян, Архиєпископ Української єпархії Вірменської Апостольської Церкви;

Уланд Шпалінгер, Єпископ Німецької Євангелічно-Лютеранської Церкви України.