• Головна
  • Новини
  • Влада Жовтих Вод вимагає від парафії сплатити податок «на дощ»...

Влада Жовтих Вод вимагає від парафії сплатити податок «на дощ»

10.09.2013, 16:36
Влада Жовтих Вод вимагає від парафії сплатити податок «на дощ» - фото 1
Настоятель Троїцького храму в Жовтих Водах має намір поскаржитися Президенту на те, що місцева влада нарахувала громаді пеню за несплату податку на опади.

201309-s.jpgНастоятель Троїцького храму в Жовтих Водах має намір поскаржитися Президенту на те, що місцева влада нарахувала громаді пеню за несплату податку на опади.

Як повідомив настоятель Троїцького храму протоєрей Олександр Пономаренко, місцева влада нарахували пеню у розмірі 500 грн. за несплату податку на опади.

За його словами, він з'ясував, що «податок на дощ» збирають у Жовтих водах тому, що «виконують закон». В інших містах - порушують.

Правила поширюються на всі комунальні підприємства, які мають на балансі системи водовідведення та каналізації. Також на всі підприємства, установи, організації, незалежно від форми власності або відомчої належності, які скидають стічні води в системи каналізації населених пунктів.

«Ніякої системи каналізації поряд з храмом просто немає, - каже протоєрей. - У нас вся вода йде в землю. Але водоканал посилається на каналізаційні люки (2 шт.) на території храму, які щільно закриті, відповідно вода туди ніяк не потрапляє».

Як повідомляє сайт «Дніпропетровськ. Коментарі», протоєрей Олександр має намір відправити лист від парафії на ім'я Президента, прем'єра, губернатора і начальника водоканалу.