• Головна
  • Новини
  • Відбулася установча зустріч референтів з питань екології УГКЦ...

Відбулася установча зустріч референтів з питань екології УГКЦ

12.06.2013, 14:17
Презентовано основні напрямки діяльності Екобюро УГКЦ та сайт «Відповідальність за створіння».

В Івано-Франківську 11 червня відбулася установча зустріч та 1-ий освітній семінар для референтів з питань екології єпархій та екзархатів УГКЦ. В першому блоці зустрічі д-р Володимир Шеремета, Керівник Бюро УГКЦ з питань екології, ознайомив присутніх з ключовими аспектами соціально-екологічного вчення Католицької Церкви та історією її діяльності для збереження створіння. Також презентовано основні напрямки діяльності Екобюро УГКЦ та сайт «Відповідальність за створіння».

В другому блоці семінару було представлено основні екологічні ініціативи, які проводяться в УГКЦ, зокрема такі, як Всеукраїнський конкурс «Відповідальність за створіння», відзначення Дня Бога Творця і «Часу створіння» та Великопосна ініціатива «Екологічне навернення для порятунку створіння».

Йшлося про оптимізацію співпраці та донесення правди про важливість відповідального ставлення до Богом створеного світу як можна більшій кількості людей.

У третій частині зустрічі, керівник Бюро УГКЦ з питань екології ознайомив присутніх із основними завданнями та посадовими обов’язками референта з питань екології Єпархій та Екзархатів УГКЦ. Референти обмінялися першим досвідом праці, а також висловили низку ідей щодо майбутньої співпраці.

На завершення були обговорені питання подальших зустрічей, освітніх семінарів, постійної комунікації та більш тісної співпраці в рамках екологічної мережі УГКЦ. Про це повідомляє Бюро УГКЦ з питань екології.