• Головна
  • Новини
  • У Києві оголошено надзвичайну ситуацію від Володимирської гірки до Ландшафтного парку...

У Києві оголошено надзвичайну ситуацію від Володимирської гірки до Ландшафтного парку

07.06.2013, 13:17
У Києві оголошено надзвичайну ситуацію від Володимирської гірки до Ландшафтного парку - фото 1

Комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Київської міськдержадміністрації через зсуви грунтів оголосила надзвичайну ситуацію регіонального рівня на території схилів Дніпра від Володимирської гірки до Ландшафтного парку на Печерську, в тому числі на території Києво-Печерської Лаври.

9.jpgКомісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Київської міськдержадміністрації через зсуви грунтів оголосила надзвичайну ситуацію регіонального рівня на території схилів Дніпра від Володимирської гірки до Ландшафтного парку на Печерську, в тому числі на території Києво-Печерської Лаври.

Як передає УНІАН-релігії, таке рішення було прийнято сьогодні на засіданні комісії після заслуховування доповідей директора Департаменту житлово-комунальної інфраструктури Дмитра Новицького та голови Управління з питань надзвичайних ситуацій Департаменту міського благоустрою та збереження природного середовища КМДА Сергія Рюмшина.

За інформацією Новицького, на Дніпровських схилах на сьогоднішній день виявлено сім ділянок, де сталися значні зсуви грунту, ці процеси можуть продовжуватись, якщо не розпочати термінових заходів з укріплення схилів. Зокрема, такі місця виявлено біля Аскольдової могили, Музею води, неподалік від Мосту закоханих, біля оглядового майданчика поблизу Арки Дружби народів, біля Маріїнського палацу. При цьому він наголосив на необхідності вжиття термінових заходів.

Своєю чергою Рюмшин попросив голову КМДА Олександра Попова доручити керівництву комунального підприємства «Спеціалізоване управління протизсувних підземних робіт» (СУПР) негайно розпочати протизсувні роботи на цій території.
Також він звернув увагу, що необхідно провести відповідні роботи й в інших десяти місцях, де раніше через зсуви було визначено ситуацію як надзвичайну.

Рюмшин наголосив на необхідності прискорити процес направлення звернення до Кабінету міністрів України з проханням виділити відповідне фінансування для Києва, оскільки для укріплень схилів потрібні кошти, які перевищують можливості місцевого бюджету.

”Ми точно доб`ємось, щоб в нас було відповідне фінансування. Я доповім ситуацію прем`єр-міністру. Він знає, ми про це вже не перший раз говоримо, бо є проблема така. Я думаю, що ми будемо мати підтримку уряду, але за це треба поборотись”, - сказав Попов.

Але при цьому він також зазначив, що треба звернути увагу і на бюджет міста: “Він непростий і складний, але деякі зміни ми можемо внести і дійсно почати негайно реагувати на ті об`єкти, які сьогодні можуть заважати нам забезпечувати життєдіяльність міста”.