• Головна
  • Новини
  • Президент Росії офіційно розлучається з дружиною. Патріарха Кирила закликають дати оцінку...

Президент Росії офіційно розлучається з дружиною. Патріарха Кирила закликають дати оцінку

07.06.2013, 13:09
Президент Росії офіційно розлучається з дружиною. Патріарха Кирила закликають дати оцінку - фото 1
Вчора подружжя Володимира і Людмили Путіних оголосила про своє розлучення. Це сталося у той день, коли вони вперше за довгий час з'явилися разом на людях.

1370591840_1.jpegВчора подружжя Володимира і Людмили Путіних оголосила про своє розлучення. Це сталося у той день, коли вони вперше за довгий час з'явилися разом на людях. Першим на новину відгукнувся лідер "Асоціації православних експертів" (АПЕ) Кирило Фролов, який закликав Предстоятеля своєї Церкви оголосити "пастирське судження" з приводу гріховного вчинку Президента РФ, повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на низку видань.

Зустрівшись з журналістами в антракті балету "Есмеральда", що проходив у Державному Кремлівському палаці, Володимир і Людмила Путіни перед телекамерами журналістів добровільно оголосили, що їх "шлюб завершений" і що у кожного з них "своє життя". При цьому вони підкреслили, що це їх спільне рішення.

Пояснюючи причини рішення припинити шлюб, який було укладено 28 липня 1983, В.Путін зазначив: "Ми практично не бачимося. У кожного своє життя". Президент пояснив: "Вся моя діяльність, вся моя робота пов'язана з публічною сферою, з абсолютною публічністю, комусь це подобається, комусь ні, але є люди, абсолютно з цим несумісні". "Людмила Олександрівна відстояла вахту - вісім років, вже дев'ять", - сказав пан Путін.

Людмила Путіна підтвердила розбіжність життєвих ритмів, сказавши: "Я не люблю публічність, і перельоти для мене складні". Вона заявила: "Ми назавжди залишимося дуже близькими людьми. Я вдячна Володимиру Володимировичу, що він мене підтримує".

"Сумною новиною" назвав оголошення Володимира та Людмили Путіних про своє розлучення лідер "Асоціації православних експертів" (АПЕ) Кирил Фролов. Він став першим відносно відомим діячем РПЦ, який ще ввечері 6 червня прокоментував сенсаційну новину у своєму блозі. Раніше Кирил Фролов інтерпретував поведінку Путіна як морально бездоганну і часто повторював: "Тільки союз Володимира Путіна і Патріарха Кирила врятує Росію".

Лідер АПЕ закликав Предстоятеля своєї Церкви винести "пастирське судження" з приводу явно гріховного вчинку Президента РФ (за церковними канонами, шлюб не може бути розірваний з тих причин, які назвали Володимир і Людмила Путіни). Разом з тим, православний експерт засумнівався в тому, що Патріарх Кирил зважиться прокоментувати публічно те, що трапилося. Проте, переконаний Фролов, думка Глави РПЦ "буде направлена на порятунок душ рабів Божих Володимира та Людмили та до спасіння й утвердження православних сімейних цінностей в народі нашому".

Звістка про розлучення Володимира Путіна з дружиною Людмилою змусила згадати інші приклади з історії, коли глави російської держави розлучалися з дружинами. З'ясувалося, такого не було майже ніколи: як правило, якщо у відносинах між подружжям наступало похолодання, то вони в ім'я дотримання пристойності все одно зберігали видимість шлюбу. У стародавні ж часи російські самодержці позбувалися нелюбих дружин, заточуючи їх до в’язниці, в монастирі чи просто убиваючи.