Суд заборонив проведення гей-параду у Києві

23.05.2013, 16:37
Суд заборонив проведення гей-параду у Києві - фото 1
Окружний адміністративний суд Києва заборонив проведення всіх не пов'язаних з відзначенням Дня Києва 25 травня акцій, в тому числі проведення гей-форуму "Київ Прайд-2013".

ArticleImages_51947_Сексменшини.jpgОкружний адміністративний суд Києва заборонив проведення всіх не пов'язаних з відзначенням Дня Києва 25 травня акцій, в тому числі проведення гей-форуму "Київ Прайд-2013".

Відповідне рішення окружний адмінсуд прийняв у четвер, повідомляє Українська правда з посиланням на "Українські новини".

Рішення озвучила головуючий суддя Аріна Литвинова.

З відповідним позовом до суду звернувся департамент суспільних комунікацій Київської міської державної адміністрації.

Спочатку в позовних вимогах міста йшлося про заборону всіх акцій, не пов'язаних з святкуванням дня Києва, в центрі столиці, але при цьому вулиця Червоноармійська, на яку була подана заявка від одного із заявників - гей-форуму, не входить до переліку центральних вулиць, визначених відповідним рішенням Київської міської ради.

Таким чином, від Київміськадміністрації надійшло уточнення до позовних вимог: заборонити проведення будь-яких мирних акцій, не пов'язаних з святкуванням дня Києва 25 травня, також на вулицях Червоноармійській, Богдана Хмельницького та Льва Толстого.

Також до позову надано лист головного управління МВС у Києві про обмеження мирних зібрань 25 травня.

Крім того, до позову прикріплені листи від різних релігійних і інших організацій з проханням не допустити проведення акції сексуальних меншин.

До того ж з відповідним листом до Київміськадміністрації звернувся 61 депутат Верховної Ради.

У цілому на 25 травня подав 10 заявок на проведення мирних акцій, не пов'язаних з святкуванням дня Києва.

МВС у Києві як третя сторона також підтримала позовні вимоги з уточненнями від КМДА.

У свою чергу міськадміністрація звернулася до заявників на проведення мирних акцій з проханням змінити час, місце або дату проведення акції.

Як відомо, Київміськадміністрація звернулася до суду з метою заборонити проведення першого маршу за права ЛГБТ-cпільноти, який повинен відбутися 25 травня, і інших масових акцій у Києві у цей день.

У теж час Amnesty International заявила раніше про готовність підтримати перший Марш рівності за права ЛГБТ в Києві.

У травні 2012 року група невідомих жорстоко побила двох співорганізаторів гей-параду, що був запланований, проте не відбувся.

В червні також був побитий глава організаційного комітету Київського гей-параду Тарас Карасійчук.