• Головна
  • Новини
  • Великоднє звернення ІГ «Першого грудня»: народ закликають до дій...

Великоднє звернення ІГ «Першого грудня»: народ закликають до дій

03.05.2013, 13:47
Група «Першого грудня» закликає громадян до свідомої участі в житті країни, а політиків – до компромісу.

Група «Першого грудня» закликає громадян до свідомої участі в житті країни, а політиків – до компромісу.

Про це йдеться у Великодньому звернення групи, до якої входять В’ячеслав Брюховецький, Богдан Гаврилишин, кардинал Любомир Гузар, Іван Дзюба, Мирослав Маринович, Мирослав Попович, Євген Сверстюк, Вадим Скуратівський, Ігор Юхновський, повідомляє ЗІК.

«Саме ви, дорогі співвітчизники, є тими, хто може вплинути на розвиток суспільства і країни, подолати страх перед зухвалим чиновником, членом клану, родичем, який не зрозумів, що часи чекістів і кілерів минули», – сказано у зверненні.

«Людям потрібні конкретні справи, і вони залежать від добровольців: киянам треба роз’яснювати право і необхідність місцевого самоврядування, громадян треба вчити захищати свої особисті права, всім разом – вчитися захищати і свою думку, і позицію, і вибір. Наше звернення адресуємо кожному громадянину країни», – наголосили інтелектуали.

Вони також наголошують на необхідності відновлення легітимної роботи парламенту і проведення переговорів між владою та опозицією для підготовки угоди до асоціації з Європейським Союзом, а також недопущення обманних методів на кшталт підготовки референдуму.

«Деструктивні протистояння партії влади та опозиції в парламенті є ненормальними ні з боку морального, ні політичного. Партія влади має зрозуміти, що вона підкошує під собою легітимні основи задля дрібних перемог, які завтра обернуться поразкою. В житті сталим залишається тільки те, що побудоване на правді і законі», – наголошують інтелектуали.

«Треба розуміти труднощі, що стоять перед державою, розуміти і заклики до обмеження своїх потреб. Але такі непопулярні заклики можуть стосуватися в першу чергу представників влади. Вони мають дати добрий приклад і скромності, і самоповаги», – сказано у зверненні.

«Це стосується також парламентської опозиції, від якої народ чекає високої політичної культури, конструктивної альтернативи і прикладу роботи злагодженої національної команди», – додали вони.