• Головна
  • Новини
  • Квітковий годинник у Києві оформлять на честь 1025-річчя Хрещення Русі...

Квітковий годинник у Києві оформлять на честь 1025-річчя Хрещення Русі

09.04.2013, 10:24
До Дня Києва квітковий годинник будить оформлений по тематиці святкування 1025-річчя хрещення Київської Русі.

До Дня Києва квітковий годинник будить оформлений по тематиці святкування 1025-річчя хрещення Київської Русі.

Про це сказав 8 квітня генеральний директор КО «Київзеленбуд» Михайло Царенко під час проведення прес-конференції з благоустрою міста, повідомили в КМДА.

«Могутність і велич Київської держави ми намагалися символічно передати в композиції квіткового годинника до Дня Києва.Час іде і все змінюється, але залишаються вічні християнські цінності. Стилізовані кольори давнини червоно-жовтого сонця-циферблата досягнуті завдяки колеуса лимонно-жовтого і бегонії червоного. Обрамлення годинника в спокійних тонах з обрисом церков, пишною зеленю і дніпровськими хвилями поєднує час старовини і сучасності», - зазначив він.

Площа композиції займає більше 300 кв. м., а на квіткове оформлення планується висадити понад 50 тисяч квітів.

Також буде використано близько 1000 кг мармурової крихти. Нагадаємо, квітковий годинник був створений в 2008 році. Протягом цього часу дизайн та оформлення композиції змінюється кожен сезон по проектам «Київзеленбуду». Зараз ведуться налагоджувальні роботи, які закінчаться через два тижні, а до кінця квітня повинні розкритися блакитні незабудки, які були висаджені в минулому році, повідомляє УНІАН-релігії.