У Запоріжжі священики вийшли на екологічний суботник

02.04.2013, 09:59
Священики і парафіяни запорізьких храмів УПЦ (МП), разом із правлячим архиєреєм єпархії архиєпископом Запорізьким і Мелітопольським Лукою прибрали територію парку культури і відпочинку «Дубовий гай»,

Священики і парафіяни запорізьких храмів УПЦ (МП), разом із правлячим архиєреєм єпархії архієпископом Запорізьким і Мелітопольським Лукою прибрали територію парку культури і відпочинку «Дубовий гай», повідомляє УНІАН-релігії.

«Екологічний суботник, проведений сьогодні Запорізькою єпархією, не стане одноразовою акцією. Позиція Православної Церкви з актуальних питань екології добре відома. Що ще раз було підтверджено на минулому Освяченому Архієрейському Соборі Руської Православної Церкви. Все людство несе відповідальність за стан природи - творіння Боже», – сказав архиєпископ Лука.

Він підкреслив, що від чистоти навколо нас ми прийдемо до чистоти в наших душах.

«У всякому разі, наші діти, звикнувши до чистоти в транспорті і на вулицях міста, не зможуть жити по-іншому. Маленький принц із сторінок роману А.С.Екзюпері розповідав про таке тверде правило: встав вранці, умився, привів себе в порядок - і відразу ж приведи в порядок свою планету», – зазначив єрарх.