На Закарпатті УПЦ (МП) молилася за генерала- хорунжого УПА

06.03.2013, 15:24
На Закарпатті УПЦ (МП) молилася за генерала- хорунжого УПА - фото 1
Ректор Ужгородської української богословської академії імені святих Кирила і Мефодія та Карпатського університету імені Августина Волошина, архимандрит УПЦ (МП) Віктор (Бедь) відслужив заупокійну літію за головнокомандувачем УПА Романом Шухевичем.

55545.jpgРектор Ужгородської української богословської академії імені святих Кирила і Мефодія та Карпатського університету імені Августина Волошина, архимандрит УПЦ (МП) Віктор (Бедь) відслужив заупокійну літію за головнокомандувачем УПА Романом Шухевичем.

Про це повідомляє прес-служба УУБА - КаУ.

Головокомандувач УПА загинув у ніч з 4 на 5 березня 1950 року від рук комуністично-радянського тоталітарного режиму в особі каральних військ НКВС СРСР.

Заупокійну літію духовенство УПЦ (МП) відправило у Ужгороді біля пам'ятника Жертвам політичних репресій комуністично-радянського тоталітарного режиму.

Священнослужителі також запалили лампадки та поклали квіти вдячності і скорботи у пам’ять героїв та борців за державну незалежність України.

Довідка: Роман Йосипович Шухевич (псевда:«Білий», «Дзвін», «Роман Лозовський», «Степан», «Чернець», «Чух», «Тур», «Тарас Чупринка», «Генерал Чупринка») (народився 30 червня 1907, м. Львів - загинув 5 березня 1950 у с. Білогорща, нині у складі м. Львова) - український політичний і державний діяч, військовик. Член галицького крайового проводу Організації українських націоналістів. Генерал-хорунжий, головнокомандувач Української повстанської армії, голова Секретаріату Української головної визвольної ради (1943-1950). В часи державної незалежності Роману Йосиповичу Шухевичу присвоєно звання Героя України.