• Головна
  • Новини
  • Атеїсти скаржаться, що представники Церков України ігнорують діалог з ними...

Атеїсти скаржаться, що представники Церков України ігнорують діалог з ними

27.02.2013, 09:37
До участі в заході запрошуються представники атеїстичної і релігійної громадськості, науковці, студенти, всі бажаючі.

Незважаючи на оголошене атеїстичним співтовариством України проведення у Києві 27 лютого круглого столу на тему "Проблема клерикалізму і шляхи її вирішення", ніхто з українських священнослужителів наразі не відгукнувся на запрошення, повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на організаторів події.

Тим часом в заході візьмуть участь представники природничих і гуманітарних наук, зокрема доктор фізико-математичних наук Олександр Габович, кандидат юридичних наук Сергій Иванеев, доктор філософських наук Євграф Дулуман, кандидат біологічних наук Павло Пучков.

До учасників круглого столу приєднається також Сергій Здіорук, кандидат філософських наук, доцент, Заслужений діяч науки і техніки України, завідувач відділу гуманітарної політики Національного інституту стратегічних досліджень.

Як повідомляють організатори круглого столу, з духовних осіб так ніхто і не погодився взяти участь у заході, хоча запрошення були розіслані в усі конфесійні представництва країни. Крім того, голова "Народного Собору" України, один із засновників "Російського клубу" Ігор Друзь, який раніше заявив про свою участь, також відмовився від круглого столу.

Як сказано в повідомленні, до участі в заході запрошуються представники атеїстичної і релігійної громадськості, науковці, студенти, всі бажаючі. Вхід на круглий стіл вільний. Початок о 18:00. Адреса: ст. м. "Політехнічний інститут", в будівлі 7 корпусу НТУУ "КПІ" (поряд з ДК КПІ), в аудиторії № 109.

Теги: #Атеїзм