• Головна
  • Новини
  • Більшість українців засуджують діяльність «Femen», - соцдослідження...

Більшість українців засуджують діяльність «Femen», - соцдослідження

20.02.2013, 13:04
Більшість українців засуджують діяльність «Femen», - соцдослідження - фото 1
Найбільші скандальні акції 2012 року з участю «P.Riot» і «Femen» заслужили засудження в українському суспільстві.

1345472461-o.jpgНайбільші скандальні акції 2012 року з участю «P.Riot» і «Femen» заслужили засудження в українському суспільстві.

Про це свідчать дані соціологічного дослідження «Регіональна толерантність, ксенофобія і права людини в 2012 році», проведеного «Київським міжнародним інститутом соціології (КМІС)» на замовлення «Інституту прав людини, протидії екстремізму і ксенофобії (IHRPEX)».

Так 48,4% респондентів однозначно засудили так званий панк-молебень у храмі Христа Спасителя в Москві. 32,9% опитаних нічого не чули про цю акцію. 9,1% мають суперечливе ставлення до неї. 8,8% вагалися з оцінкою. 0,8% - висловилися схвально.

Ще більш негативна оцінка спостерігається у ставленні до акції «Хрестоповал», організованої рухом «Femen» на підтримку активісток «P.Riot». 61% опитаних засудили цю акцію. 22,5% нічого про неї не чули. 8,6% поставилися неоднозначно. 6,9% вагалися з відповіддю. 1% респондентів виступили зі схваленням дій «Femen». Найбільш толерантне ставлення до акції «Femen» продемонстрували молоді люди до 30 років, особливо студенти-чоловіки.

Як прокоментував порталу Православіє в Україні дані дослідження голова Синодального інформаційно-просвітницького відділу УПЦ протоієрей Георгій Коваленко, подібні результати свідчать, що для віруючих, яких в Україні за даними соціологів близько 90 %, акції як у храмі Христа Спасителя, так і зі спиленням хреста в Києві, не носять політичного забарвлення, а сприймаються виключно як релігійне блюзнірство, як святотатство.

Дослідження «Регіональна толерантність, ксенофобія і права людини в 2012 році» проведено «Київським міжнародним інститутом соціології (КМІС)» на замовлення «Інституту прав людини, протидії екстремізму і ксенофобії (IHRPEX)». Опитування проводилося методом особистого інтерв'ю в 110 населених пунктах. Опитано 2048 респондентів старше 18 років. Помилка вибірки не перевищує 2,2%.