• Головна
  • Новини
  • Україна йде до Європи не з порожніми руками - "Група 1 грудня"...

Україна йде до Європи не з порожніми руками - "Група 1 грудня"

20.02.2013, 11:06
Україна йде до Європи не з порожніми руками - "Група 1 грудня" - фото 1
Відомі інтелектуали країни, які входять до Ініціативної групи "Першого грудня", закликали уряди західних партнерів України "розуміти, що українське суспільство значно глибше, складніше і здоровіше, ніж вияви політичного життя країни".

655545.jpgВідомі інтелектуали країни, які входять до Ініціативної групи "Першого грудня", закликали уряди західних партнерів України "розуміти, що українське суспільство значно глибше, складніше і здоровіше, ніж вияви політичного життя країни".

Про це йдеться в заяві "Першого грудня", повідомляє Українська правда.

"Вибір майбутнього повинен ґрунтуватися на цінностях", - переконані в ініціативі.

"Засадничі документи союзів наших пострадянських партнерів рідко згадують цінності. Їхня риторика та логіка - меркантильні. Державу-члена можуть позбавити права голосу в керівних органах Митного союзу не за порушення цінностей, а ціни", - йдеться в заяві.

За словами підписантів, якщо врахувати, що "єдність у різноманітті" - це не тільки гасло Європейського Союзу, а й справжня формула об’єднаної Європи, у кожної неупередженої і чесної людини, "не виникатиме сумніву щодо цивілізаційного вибору перед Україною".

Крім того, група "Першого грудня" вважає, що Україна йде до об’єднаної Європи не з порожніми руками.

"Шана до традиційних цінностей, релігійна толерантність, цілеспрямованість та працьовитість - це чесноти нашого народу, які треба не лише зберегти, а й розвинути у великій європейській сім’ї", - вважають інтелектуали.

"Ми закликаємо всіх українських співвітчизників усвідомлювати, що європейська інтеграція України - це наша внутрішньонаціональна праця і справа нашого особистого вибору, який необхідно навчитися розуміти, захищати і втілювати своїми вчинками щодня", - йдеться в заяві учасників групи "Першого грудня".

Під заявою підписались В’ячеслав Брюховецький, Богдан Гаврилишин, Володимир Горбулін, кардинал Любомир Гузар, Іван Дзюба, Мирослав Маринович, Мирослав Попович, Євген Сверстюк, Вадим Скуратівський, Ігор Юхновський.