• Головна
  • Проекти
  • В Острозькій академії створили Лабораторію християнської етики...

В Острозькій академії створили Лабораторію християнської етики

17.12.2012, 16:31
В Острозькій академії створили Лабораторію християнської етики - фото 1
У стінах Національного Університету «Острозька академія» 14 грудня відбулася презентація Лабораторії християнської етики, психології та педагогіки.

exklusiv.gifУ стінах Національного Університету «Острозька академія» 14 грудня відбулася презентація Лабораторії християнської етики, психології та педагогіки, — повідомила РІСУ Наталя Кулініч.

Вручення посвідчення працівника ЛабораторіїЛабораторія – це  інституція, що згуртовує навколо себе викладачів предметів духовно-морального спрямування, християнських психологів та педагогів і координує їхню роботу. Мета організації -– поширення християнських цінностей в суспільстві. Лабораторія є екуменічною, вона не належить до жодної з конфесій. Саме по собі явище є унікальним.

Лабораторію відкрили в рамках науково-практичної конференції «Актуальні проблеми християнської етики, психології та педагогіки», на якій науковці висловлювали свої думки щодо необхідності скоординованої роботи в сфері християнської психології та реабілітації, важливості викладання предметів духовно-морального спрямування в школах.

Над створенням лабораторії професор Василь Жуковський, ініціатор проекту, працював понад 10 років, і за цей час було здійснено справді ґрунтовну роботу: видано підручники з християнської етики для 5,6,7 класів, які отримали гриф Міністерства освіти України.  Неодноразово проводилась олімпіада «Юні знавці Біблії» та конкурс «Вчитель року з предметів духовно-морального спрямування». Члени новоствореної лабораторії сподіваються на те, що їх діяльність матиме позитивну реакцію в суспільстві та надіються на плідну співпрацю з однодумцями з усіх куточків України.

Зокрема, ректор НаУ «ОА» Ігор Демидович Пасічник зазначив, що Острозька академія ніколи не боялася поширювати християнських цінностей в суспільстві, тому закономірно, що перша така лабораторія відкрилася саме на базі даного університету.

Учасники конференції